Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au reacţionat, miercuri, după acuzaţiile sindicatelor că unele maşini de poliţie sunt un pericol pentru siguranţa traficului rutier. Conducerea instituţiei afirmă că acuzaţiile care nu sunt în concordanţă cu realitatea şi care nu sunt prezentate conducerii pentru care situaţia să fie rezolvată, pot duce la dezinformarea opiniei publice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Sindicatul Europol a anunţat că unele dintre autoturismele de serviciu ale poliţiştilor constănţeni prezintă un real pericol pentru siguranţa traficului rutier, iar conducerea IPJ Constanţa ar ascunde astfel de probleme. Sindicatul Europol a prezentat în acest sens şi o fotografie a unei maşini de poliţie care ar avea urme de rugină pe capotă.

IPJ Constanţa a prezentat, miercuri, un punct de vedere în legătură cu această situaţie.

Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris

”În imagini a fost prezentată o autospecială de poliţie care arăta astfel în urmă cu aproximativ doi ani, în prezent aceasta fiind reparată.  Deşi comanda instituţiei a transmis numeroase solicitări către toate subunităţile de poliţie din judeţul Constanţa, în care a solicitat să se comunice autospecialele care au probleme, în vederea reparării acestora, pentru cea la care fac referire reprezentanţii sindicatelor şi ai mass-mediei nu a fost transmisă nicio solicitare de a fi recolantată. De altfel, menţionăm că, de la începutul anului, au fost colantate 37 de autospeciale de poliţie şi au fost efectuate 600 de reparaţii şi revizii la autospecialele Inspectoratului”, au transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei au adăugat că nu au existat solicitări pentru introducerea în service a unei maşini de poliţie care ar fi avut plăcuţele de frână uzate.

”Totodată, cu privire la autospeciala de poliţie, prezentată în imagini, care ar fi avut plăcuţele de frână uzate, facem precizarea că nu a existat şi nu există până în prezent nicio solicitare de introducere în service, astfel încât acest autovehicul să fie programat pentru efectuarea oricăror reparaţii, ceea ce poate duce la supoziţia că imaginile prezentate de unele sindicate şi unii reprezentanţi ai mass-mediei pot fi nerealiste sau chiar tendenţioase şi ne rezervăm dreptul de a fi sceptici cu privire la veridicitatea imaginilor sau cu privire la faptul că această autospecială ar putea aparţine instituţiei noastre.

Facem, de asemenea, menţiunea că parcul auto al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa dispune în prezent de peste 450 de autospeciale, 159 dintre acestea fiind noi şi achiziţionate în ultimii cinci ani, autospecialele vechi fiind scoase din uz  şi casate”, a menţionat sursa citată.

IPJ Constanţa consideră că este ”un mod nerealist de prezentare a situaţiei de fapt, ceea ce este posibil să ducă la dezinformare din partea reprezentanţilor sindicatelor sau a mass-mediei, aspect care, din păcate, se răsfrânge asupra insituţiei în ansamblul ei, precum şi a muncii depuse de poliţiştii din cadrul acesteia”.

Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa au reacţionat şi după o altă acuzaţie a Sindicatului Europol după ce pantalonii de la uniforma unui poliţist s-au rupt.

”În ceea ce priveşte aspectele privind uniforma poliţiştilor, care s-ar fi degradat, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa a dispus ca poliţiştii care au avut astfel de probleme să se prezinte la sediul instituţiei, pentru a preda uniforma deteriorată, ce va fi înlocuită fără costuri suplimentare, până în prezent fiind sub 2% astfel de cazuri sesizate Serviciului Logistic.

Reiterăm faptul că, în permanenţă, comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa manifestă deschidere şi disponibilitate pentru dialog faţă de sindicate şi mass-media, fiind interesată de problemele cu care se confruntă poliţiştii, identificând soluţii pentru rezolvarea acestora, în măsura în care acestea sunt sesizate.

Astfel, adresăm rugămintea tuturor poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa sau celor detaşaţi pe litoral să sesizeze de îndată orice problemă şefului nemijlocit sau conducerii instituţiei. De asemenea, sesizările poliţiştilor pot fi transmise şi în scris la adresa de email: cabinet@ct.politiaromana.ro”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

De asemenea, ei au reacţionat şi la acuzaţiile că sediile de poliţie ar fi degradate.

”În ceea ce priveşte afirmaţiile referitoare la sediile de poliţie, care ar fi degradate, suntem în măsură să aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că, în ultimii cinci ani, au fost investiţi aproximativ 20 de milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene sau din bugetul propriu, în renovarea sau reabilitarea unor sedii de poliţie, cum ar fi Centrul Operational, Secţia 2 Poliţie Vama Veche -  2 Mai. Totodată, s-au depus documentele pentru obţinerea de fonduri nerambursabile pentru renovarea sediilor Poliţiei Municipiului Mangalia, Poliţiei Municipiului Medgidia, Poliţiei Oraşului Năvodari etc”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei au menţionat că în perioada anilor 2020 – 2022 au fost renovate peste 10 grupuri sanitare ale posturilor de poliţie, lista clădirilor renovate sau reabilitate regăsindu-se pe site-ul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Secţiunea Informaţii Publice – Achiziţii Publice.

Totodată, IPJ Constanţa a prezentat şi situaţia posturilor de poliţie Tortoman şi Tuzla.

”Cu referire în special la Postul de poliţie Tortoman, care nu este racordat la reţeaua de canalizare şi apă, menţionăm că în localitatea respectivă nu există o astfel de reţea la care postul de poliţie să poată fi racordat, motiv pentru care s-a recurs la soluţia instalării unui grup sanitar ecologic.

În ceea ce priveşte imaginile prezentate în spaţiul public, ce ar înfăţişa Postul de Poliţie Tuzla, acesta nu mai funcţionează în clădirea respectivă de aproximativ patru ani, aceasta urmând a fi renovată din fonduri proprii sau prin accesarea unor fonduri eruropene. Totodată, precizăm că, în baza unui contract de comodat, poliţiştii din Tuzla îşi desfăşoară activitatea în sediul unei alte instituţii, unde au condiţii adecvate (birouri, apă curentă, grupuri sanitare etc.).

De altfel, menţionăm că se are în vedere permanent renovarea, reabilitarea sau, acolo unde este cazul, construirea unor noi sedii de poliţie pentru subunităţile ale căror clădiri necesită astfel de lucrări”, au mai afirmat reprezentanţii IPJ Constanţa.

Ei consideră că afirmaţiile făcute de sindicalişti şi care nu sunt în concordanţă cu realitatea pot duce la dezinformarea opiniei publice.

”În concluzie, considerăm că afirmaţiile făcute de unii reprezentanţi ai sindicatelor sau ai mass-mediei, care nu sunt în concordanţă cu realitatea şi care nu sunt prezentate imediat conducerii pentru a putea fi remediate cu celeritate, pot duce la dezinformarea opiniei pubice, precum şi la crearea unui sentiment de nesiguranţă în rândul cetăţenilor cu privire la profesionalismul poliţiştilor, precum şi în rândul acestora in urmă, cu privire la respectarea drepturilor şi asigurarea necesarului logistic.

Ne exprimăm dezacordul cu privire la astfel de manifestări instigatoare şi denigratoare la adresa instituţiei, firesc fiind ca problemele cu care se confruntă poliţiştii să fie aduse la cunoştinţă, pe cale legală, structurilor abilitate din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, în vederea remedierii acestora, fapt realizat în mod permanent şi constant de instituţie, prin toate structurile abilitate”, au mai declarat reprezentanţii IPJ Constanţa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.