Medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Arad au realizat o intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea unei tumori de peste trei kilograme din abdomenul unui copil de nouă ani. Operaţia a durat peste trei ore, copilul fiind în prezent în recuperare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au anunţat că la Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică a avut loc o intervenţie deosebită.
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank
”Medicii au intervenit chirurgical pentru a extirpa o tumoră, de peste trei kilograme, din abdomenul unui copil în vârstă de 9 ani. Copilul s-a prezentat la spital, acuzând dureri în zona abdomenului, stare de rău şi vărsături. În urma investigaţiilor de specialitate, a fost depistată o tumoră gigantă, multichistică, de mezenter, cu dimensiuni de aproximativ 70/40/30 cm, care a determinat volvularea (răsucirea) intestinului subţire”, a arătat sursa citată.
 
Reprezentanţii spitalului au menţionat că intervenţia chirurgicală a durat mai bine de trei ore, tumora fiind complet îndepărtată.
 
În prezent, copilul este internat în Secţia Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, pentru recuperare postoperatorie. 
 
Din echipa medicală care a efectuat intervenţia au făcut parte: dr. Adrian Pavel, medic primar chirurgie şi ortopedie pediatrică, dr. Maria Trăilescu, medic primar chirurgie pediatrică, dr. Cristian Sabău, medic specialist anestezie şi terapie intensivă, asist.med. instrumentar Marilena Pojoga, asist.med. ATI Angelica Faur.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.