Rafalele de vânt au rupt crengi care au provocat avarii pe calea ferată, tronsonul dintre Radna şi Vărădia (judeţul Arad) rămânând fără alimentare cu electricitate, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Mai multe trenuri înregistrează întârzieri, unele de peste patru ore, duminică, din cauza pagubelor produse de furtună.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Mai multe trenuri care circulă pe Magistrala 200 înregistrează întârzieri, duminică, după ce o furtună puternică a adus pe liniile de contact crengi, provocând avarii şi lăsând fără tensiune tronsonul CFR  Radna-Vărădia. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”Echipele de intervenţie au acţionat pe intervalul de staţii Radna-Vărădia pentru refacerea geometriei liniei de contact, îndepărtarea mai multor crengi şi înlocuirea de console, intervenţii necesare pentru repunerea sub tensiune a firului de contact”, anunţă CFR SA.
 
Oficialii CFR Călători informează, la rândul lor, că ”primele probleme au fost înregistrate în cursul nopţii din 17/18.08.2024 atunci când vegetaţia prezentă în gabaritul liniei a avariat pantograful locomotivei ce remorca trenul IR 1765 cu circulaţie în relaţia Timişoara Nord-Cluj Napoca-Iaşi, tren care se află în circulaţie cu o întârziere de 75 minute faţă de graficul de circulaţie”.
 
Şi alte trenuri de călători circula cu întârzieri faţă de grafic, în urma avariilor provocate de vijelie pe calea ferată.
 
Trenul IR 1922 care circulă pe ruta Arad-Craiova-Bucureşti Nord-Constanţa-Mangalia a acumulat o întârziere de 255 de minute, dintre care 167 de minute pe fondul problemelor existente pe sectorul afectat de furtună, la care se adaugă alte zeci de minute întârziere cauzată de încadrarea trenului în graficul de circulaţie, dar şi de restricţiile de viteză existente.
 
”În prezent trenul IC 522 staţionează în staţia Radna de la ora 8:10, iar trenul IR 1763 în staţia Vărădia de la ora 6:31”, precizează CFR Călători.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.