Patru zimbri cu vârste între doi şi opt ani vor fi eliberaţi în natură de specialiştii Administraţiei Parcului Natural Vânători-Neamţ, animalele fiind mutate întâi într-un ţarc de acomodare. Numărul zimbrilor aflaţi în libertate, în Neamţ, va fi de 29, în urma acestei acţiuni, alte şapte exemplare fiind în captivitate.
Reprezentanţii Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva au anunţat, miercuri, printr-un comunicat, că patru zimbri vor fi eliberaţi în natură în Parcul Natural Vânători-Neamţ.
Animalele, doi masculi şi două femele cu vârste între doi şi opt ani, se află acum într-un ţarc de acomodare, urmând să fie eliberaţi de specialiştii Romsilva în zilele următoare.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Astfel, în urma acestei operaţiuni complexe, în Parcul Natural Vânători-Neamţ vor fi în libertate 29 de zimbri, din care şase născuţi liberi, 13 în semilibertate, iar 7 exemplare se află în captivitate”, se arată în comunicatul Romsilva.
Zimbrii au fost eliberaţi pentru prima dată în natură, în Parcul Natural Vânători-Neamţ, în urmă cu cinci ani, între timp arealul lor mărindu-se până la 60.000 de hectare.
Animalele sunt monitorizate în permanenţă de specialiştii Romsilva.
Romsilva administrează în prezent trei nuclee importante de zimbri, la Bucşani, în judeţul Dâmboviţa, la Haţeg, în judeţul Hunedoara, şi Parcul Natural Vânători – Neamţ, cu un efectiv total de 96 de exemplare.
Zimbrii au dispărut din fauna României în urmă cu trei secole, fiind reintroduşi în 1958, după importul unei perechi din Polonia, în Parcul Silvic Haţeg. Apoi, au fost aduse exemplare şi din Cehoslovacia şi Rusia, în primul deceniu fiind aclimatizate în România nouă exemplare la Haţeg şi Trivale, în Argeş.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.