Imagini rare cu un cerb care se joacă într-o băltoacă formată în mijlocul unui luminiş au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată într-o pădure din Parcul Natural Apuseni. Cerbul se joacă şi se scaldă minute în şir în apa puţin adâncă, făcând un adevărat spectacol.
Evenimente
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În imaginile surprinse la finalul lunii trecute şi publicate, marţi, de Romsilva se vede cum cerbul ajunge la un ochi de apă, începe prin a-şi băga coarnele în apă, după care intră cu tot corpul în apă, jucându-se timp de câteva minute.
Angajaţii Romsilva l-au catalogat pe cerb drept ”nărăvaş şi simpatic”, explicând că a făcut ”un adevărat spectacol în faţa camerei de monitorizare a faunei instalată în pădurea din Parcul Natural Apuseni”.
”Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal. Este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, notează Romsilva.
Parcul Natural Apuseni este unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor Romsilva. Parcul are o suprafaţă de 76.064 de hectare şi se întinde pe teritoriul judeţelor Cluj, Bihor şi Alba. Din totalul suprafeţei parcului, 50.793 de hectare sunt păduri.
Zona Munţilor Apuseni, în care se află Parcul Natural Apuseni, a fost inclusă de postul de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinaţie Europeană de Excelenţă” în cadrul proiectului EDEN.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.