Peste 9 milioane de beculeţe de tip led împodobesc Capitala anul acesta, iluminatul festiv urmând să fie aprins, vineri seară, în Piaţa Constituţiei, de doi elevi olimpici. În acest an, o serie de elemente decorative sunt unicat, fiind dedicate Centenarului Marii Uniri, între acestea fiind o "Coloană a Infinitului", dar şi figurine pictate manual, care înfăţişează elemente tradiţionale din folclorul românesc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Primăria Municipiului Bucureşti dă startul Sărbătorilor de Iarnă, vineri, de la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei, de unde, la ora 19.00, se va aprinde şi iluminatul festiv de sărbători. 
  
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Iluminatul festiv, care este dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de către doi elevi olimpici (care au câştigat locul 1 la Olimpiada Naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiadă Naţională de Matematică). 
 
Potrivit Companiei Municipale Iluminat Public Bucureşti, care a realizat acest proiect, aproximativ 9 milioane de beculeţe de tip led, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi (peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri) vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, iar traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, cuprinzând 72 de locaţii din Bucureşti. 
 
Astfel, au fost concepute şi create elemente ornamentale relevante pentru identitatea naţională, inspirate din opere de artă ale marilor artişti români. Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice "Centenarului Marii Uniri". Un exemplu este "Coloana Infinitului", sculptură a lui Constantin Brâncuşi, care măsoară 12 metri înălţime, are o greutate de 110 kilograme şi este montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii. 
  
Un alt element tradiţional îl reprezintă femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de 3 metri reprezentând perechi de dansatori în horă, îmbrăcaţi în straie populare, precum şi elemente care amintesc de Regalitate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.