Misiunea de sprijin oferită de România Greciei, prin trimiterea unui modul de 50 de pompieri care să ajute la stingerea unor incendii de vegetaţie, s-a anulat, anunţă, miercuri, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Sprijinul nu mai este necesar, având în vedere evoluţia controlată a acestor incendii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”În această dimineaţă, Direcţia Generală de Protecţie Civilă Europeană şi Operaţiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO a Comisiei Europene a transmis un mesaj ţărilor care s-au mobilizat pentru furnizarea sprijinului destinat limitării incendiilor de pădure din Republica Elenă, printre care se numără şi România, având în vedere evoluţia controlată a incendiilor pentru care s-a solicitat ajutor. Astfel, sprijinul suplimentar nu mai este necesar, omologii eleni adresând sincere mulţumiri pentru mobilizarea imediată, promptitudinea şi solidaritatea dovedite de echipajele României pentru executarea misiunilor de protecţie a comunităţilor din ţara gazdă”, a transmis IGSU.
 
Marţi, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de premierul Marcel Ciolacu, a decis ca România să sprijine Grecia prin trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure.
 
”Urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă, Guvernul României a răspuns apelului primit şi a hotărât trimiterea unui modul compus din 50 de pompieri cu tehnică aferentă specializată în stingerea incendiilor de pădure  în Grecia”, arăta Guvernul.
 
Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autorităţile elene.

 

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.