Pompierii continuă, duminică, intervenţia în judeţul Maramureş pentru lichidarea unor mici porţiuni unde mai există vegetaţie arsă, însă nu mai este pericol de extindere, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Totodată, persoanele evacuate preventiv au putut să se întoarcă la locuinţele lor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Potrivit IGSU, pe întreg parcursul nopţii, pompierii salvatori maramureşeni au continuat misiunile de localizare şi stingere a focarului şi de eliminare a pericolului de propagare şi extindere a acestuia.
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed,eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Astfel, salvatorii continuă misiunile specifice de lichidare a unor mici porţiuni unde mai există vegetaţie arsă, la acest moment pericolul de extindere fiind eliminat.
 
”De asemenea, persoanele evacuate preventiv s-au întors la locuinţele lor. Totodată, în urma situaţiei generate de incendiile din judeţul Maramureş, unde şi 6 anexe şi un garaj au fost afectate, precizăm că la acest moment nu se impune ajutor de urgenţă pentru populaţie”, a arătat sursa citată.
 
Aproximativ 300 de pompieri şi alte forţe aflate în sprijin, în număr de peste 100 de persoane (MAI - Poliţie, Jandarmerie, MApN - 2 aeronave Spartan, Salvamont, Ocolul Silvic, Aeroclubul teritorial, operator privat) au conlucrat în scopul eliminării riscului de propagare şi extindere a incendiului la comunităţi.
 
Peste 300 de pompieri din judeţele Maramureş, Satu Mare, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Bihor, alături peste 100 de persoane de la MAI - Poliţie, Jandarmerie, MApN - 2 aeronave Spartan, Salvamont, Ocolul Silvic, Aeroclubul teritorial, operator privat, au fost mobilizaţi, sâmbătă, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie izbucnit în judeţul Maramureş, care a cuprins 500 de hectare şi care ameninţa să se extindă în trei localităţi - Arieşu de Pădure, Coltău şi Lăpuşel.
 
Flăcările au ajuns la şapte clădiri, fără a fi înregistrate persoane rănite, însă 90 de persoane au fost evacuate preventiv, inclusiv de la o pensiune.
 
A fost solicitat sprijinul MApN pentru a trimite aeronave care să ajute la stingerea focului, întrucât elicopterele Black Hawk intervin la incendii în judeţul Mehedinţi, fiind trimise două avioane Spartan.
 
Traficul pe DN 1C a fost oprit, în zona localităţii Lăpuşel, pentru a permite intervenţia pompierilor.
 
Totodată, a fost emis mesaj Ro-Alert, din cauza degajărilor mari de fum.
 
Sâmbătă seară, două dintre focare erau în curs de lichidare, iar forţele de intervenţie lucrau pentru localizarea celui de-al treilea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.