Hotelul Delta din Jupiter a fost amendat de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) cu 63.000 de lei pentru mai multe nereguli. Echipele de control au găsit, printre altele, produse expirate, alimente depozitate direct pe paviment, mizerie. Comisarii ANPC au decis închiderea temporară a blocului alimentar, până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Reprezentanţii ANPC au anunţat că a fost desfăşurată o acţiune de control la Hotelul Delta din Jupiter, administrat de operatorul economic Delta Aurora SA. 
Echipele de control au găsit mai multe nereguli, printre care: folosirea unor produse nesigure, respectiv: materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită, utilizarea unor materii prime cu stare termică modificată, contrar impunerii producătorilor, depozitarea direct pe paviment a produselor alimentare şi materiilor prime.
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
De asemenea, erau utilizate agregate frigorifice insalubre, destinate băuturilor îmbuteliate, în care se depozitau materii prime şi alimente, echipamente frigorifice cu deficienţe de structură (cheder şi rafturi cu urme pregnante de rugină), era folosit un spaţiu insalubru al blocului alimentar, destinat depozitării legumelor şi fructelor utilizate în procesul tehnologic, erau utilizate, la bar, materii prime care conţin, ca ingredient, E129 “Rosu Allura”, fără a informa consumatorii asupra riscurilor de sănătate 
Echipele de control au mai descoperit folosirea unor practici comerciale înşeătoare prin informarea intenţionat eronată cu privuire la compoziţia şi ingredientele preparatelor finite destinate consumatorilor; condiţii tehnice improprii: deficienţe de structură ale pavimentului si ale pereţilor în 2 din camerele de cazare ale unităţii, verificate prin sondaj, neetichetarea conformă a amperajului aparatelor de curent electric din unităţile de cazare verificate, lipsa informării consumatorilor, în spaţiile de cazare, şi a mapelor de servicii gratuite şi contracost, conform clasificarii unităţii de cazare de trei stele.  
”Din păcate comisarii ANPC întâlnesc şi astfel de situaţii în cadrul controalelor. Chiar dacă au fost consiliaţi, unii operatori economici continuă să ignore prevederile legii, motiv pentru care suntem nevoiţi să luăm măsura opririi activităţii, menită să preîntâmpine punerea în pericol a consumatorilor”, a declarat Sebastian Hotca, preşedinte interimar al ANPC.
Comisarii ANPC au amendat unitatea cu 63.000 de lei, au decis închiderea temporară a blocului alimentar, până la remedierea deficienţelor, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, remedierea deficienţelor de informare, în termen de maximum 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.