Ambasadorul Hans Klemm s-a întâlnit cu primarul Capitalei, Gabriela Firea, cu care a discutat despre protejarea drepturilor cetăţenilor, combaterea corupţiei şi transparenţa administrativă, arătând că Ambasada SUA vrea să fie un "bun vecin” pentru bucureşteni şi să colaboreze pentru promovarea investiţiilor americane în zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Primarul general Gabriela Firea i-a spus ambasadorului SUA, Hans Klemm, că respectarea legislaţiei, promovarea transparenţei şi asigurarea unor servicii publice de calitate sunt principalele obiective ale mandatului său la Primăria Capitalei, arată municipalitatea, care precizează că întâlnirea a avut loc "în această săptămână".

"Din primul moment când am venit la Primărie, am solicitat transparenţă 100%, atât în ceea ce priveşte activitatea direcţiilor de specialitate cât şi a Consiliului General. Combaterea corupţiei din administraţie este de asemenea un obiectiv extrem de important. Am instituit reguli stricte, verificări şi controale, astfel încât funcţionarii să nu fie tentaţi să încalce legea. De asemenea, am demarat ample proceduri de audit în cadrul direcţiilor de specialitate, precum şi un audit al resurselor umane la nivelul întregii instituţii. Ne aşteptăm ca aceste analize să ne ofere informaţii valoroase, care să ne ajute să reducem birocraţia”, a spus primarul Gabriela Firea.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Ambasadorul Hans Klemm a arătat că SUA susţin promovarea democraţiei, a transparenţei administrative şi a drepturilor şi libertăţilor indivizilor şi comunităţilor.

“Ştiu că acum Primăria Municipiului Bucureşti este una dintre instituţiile lider în ceea ce priveşte asigurarea transparenţei decizionale şi administrative. Vă felicit pentru acest lucru şi suntem gata să sprijinim eforturile dumneavoastră de a asigura accesul cetăţenilor la informaţie”, a spus Klemm. 

Alte direcţii de acţiune ale Ambasadei SUA vizează susţinerea relaţiilor economice bilaterale şi promovarea investiţiilor, a adăugat ambasadorul Hans Klemm.

Ambasadorul si-a exprimat intentia ca Ambasada Statelor Unite să fie un “bun vecin” pentru bucureşteni, precum şi dorinţa de a colabora cu Primăria Capitalei pentru încurajarea investiţiilor americane în zonă. El a sugerat că programul Fulbright ar putea reprezenta o platforma excelentă de cooperare între universităţile americane, pe de o parte, şi facultăţile şi centrele de cercetare din Bucureşti, de cealaltă parte.

Ambasadorul SUA, Hans Klemm şi-a exprimat dorinţa de a participa la ceremonia oficială dedicată inaugurării Pieţei Elie Wiesel, proiect aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 1 august.

"Va mulţumesc pentru că aţi iniţiat şi susţinut această decizie. Este o dovadă de respect şi recunoaştere a personalităţii lui Elie Wiesel. România este în prezent cel mai bun exemplu în ceea ce priveşte recunoaşterea Holocaustului şi a ceea ce a însemnat acesta pentru întreaga omenire”, a spus ambasadorul Hans Klemm.

Primarul Capitalei a arătat că hotărârea aprobată de CGMB este un gest de recunoaştere şi recunoştinţă pentru o personalitate de talie mondială, cum a fost laureatul premiului Nobel, Elie Wiesel.

“Vă asigur că vor mai fi şi alte astfel de decizii prin care omagiem acei oameni excepîionali care ne inspiră”, a afirmat spus primarul Capitalei.  

Piaţa Elie Wiesel va fi în zona intersecţiei străzii Sofia cu strada Emile Zola, în Sectorul 1. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.