Preşedintele FSLI Simion Hăncescu afirmă, în mesajul transmis luni, cu ocazia începerii noului an şcolar, că şcoala românească are nevoie de o voce comună a dascălilor, părinţilor şi a elevilor, argumentând că este nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, oferindu-le un sistem de valori puternic şi nu unul clădit pe ”tentaţii trecătoare, lipsit de substanţă, de moralitate”, dar şi de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară, ”pentru că pericolele care pândesc la poarta şcolilor sunt reale: violenţă, bullying, adicţii”.
”Un an nou şcolar debutează astăzi, 9 septembrie 2024, cu emoţii, entuziasm, dar şi cu multe aşteptări. Porţile unităţilor de învăţământ se redeschid, iar clasele se vor umple de preşcolari şi elevi, care vor păşi într-un univers al cunoaşterii, al învăţării şi al creativităţii, sub îndrumarea şi căldura celor care şi-au ales să fie dascăli. Ştiu că schimbările pot să creeze nelinişte sau chiar confuzie, la început, dar sunt convins, că orice provocare va putea fi cu bine depăşită dacă personalul din educaţie şi părinţii vor lua cele mai bune decizii, împreună, care să fie în avantajul formării şi pregătirii copiilor”, afirmă Hăncescu.
El subliniază că şcoala este un mediu în care se deprind noţiuni, în care se şlefuiesc talente, în care se nasc genii, în care societatea românească îşi construieşte viitorul.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Liderul sindical consideră că un viitor solid nu poate fi construit fără un sistem de educaţie modern, centrat pe nevoile şi abilităţile copiilor, dar şi pe realităţile momentului, astfel încât tranziţia către mediul universitar şi către piaţa muncii să fie făcută constructiv.
”La catedră, avem nevoie de oameni dedicaţi, care ştiu cum să modeleze noile generaţii, oferindu-le un sistem de valori puternic şi nu unul clădit pe tentaţii trecătoare, lipsit de substanţă, de moralitate. Avem nevoie de securitate şi siguranţă în fiecare unitate de învăţământ din ţară, pentru că pericolele care pândesc la poarta şcolilor sunt reale: violenţă, bullying, adicţii. De aceea, şcoala românească are nevoie de o voce comună a dascălilor, părinţilor şi a elevilor!”, afirmă Simion Hăncescu.
El adaugă că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ îşi continuă misiunea prin care va semnala şi va depune orice efort prin care hibele sistemului de educaţie din România să fie înlăturate, iar calitatea actului educaţional să primeze.
”Educaţia din România are nevoie de resurse materiale, iar aici ne îndreptăm privirea către viitorul Parlament al României şi către viitorul preşedinte. Implicarea autorităţilor statului este obligatorie, prin urmare facem apel la clasa politică să nu folosească promisiunile false ca lozinci în campania electorală! Dacă nu vom privi sistemul de învăţământ cu atenţia necesară şi dacă nu vom fi responsabili, riscăm să facem greşeli care vor fi decontate de generaţiile noi, punându-le în cârcă o povară nemeritată. Elevii români, copiii acestei ţări, merită şansa unui viitor mai bun, iar el nu poate fi clădit cu minciuni, amânări sau dezinteres. Vom fi alături de fiecare membru de sindicat, dar şi de fiecare elev şi fiecare părinte, pentru că noi înţelegem că avem un numitor comun: dorinţa unei şcoli mai bune în România!”, conchide liderul FSLI.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.