Consilierul de stat Mădălina Turza, coordonatoare a Programului Naţional – DIN GRIJĂ PENTRU COPII, a anunţat lansarea platformei dingrijapentrucopii.gov.ro care oferă o serie întreagă de resurse utile de sprijin psiho-emoţional şi siguranţă online. Ea a adăugat, că la şase luni de la implementarea acestui program naţional, au fost realizate 58,2% din măsurile incluse în program.
„Astăzi se împlinesc 6 luni de implementare a programului naţional de suport pentru copii în contextul pandemiei COVID-19 Din grijă pentru copii. Este vorba de primul program guvernamental care urmăreşte să adreseze riscurile de siguranţă la adresa copiilor dar şi măsuri de suport psiho-emoţional. Acest program a fos adoptat în septembrie 2021, iar în acest moment, când se împlinesc 6 luni de implementare, dorim să venim în faţa dumneavoastră cu rezultatele pe care am reuşit să le atingem până acum. Astăzi vorbim în premieră despre lansarea plaformei de resurse de sprijin pentru copii, părinţi şi specialişti intitulată dingrijapentrucopii.gov.ro Aici se află o serie întreagă de resurse utile de sprijin psiho-emoţional şi siguranţă online şi începând din acest moment poate fi accesată liber pe internet. În data de 5 ianuarie 2022 a fost finalizat şi lansat numărul unic pentru copii 119 care astăzi este perfect şi complet operaţional şi face de asemenea parte din Programul Grijă pentru Copii. 58,2% dintre măsurile acestui program sunt deja realizate”, a declarat Mădălina Turza, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Palatul Victoria.
Ea a oferit câteva detalii şi despre această platformă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Plaforma dingrijapentrucopii.gov.ro este una care conţine trei tipuri de resurse, însemnând resurse materiale scrise, dar şi materiale video pentru părinţi şi profesori din care pot afla de exemplu dacă copilul are un anumit tip de comportament disruptiv, dacă are o stare depresivă, dacă este anxios. În primul rând să înţeleagă şi să îşi dea seama ce se petrece cu copilul şi cum poate interveni. Din perspectiva părintelui sau din perspectiva profesorului. Este doar un exemplu. Iar pentru copii sunt o serie întreagă de informaţii utile legate de înţelegerea propriilor emoţii şi de felul în care se pot feri de riscurile care apar pe internet. Este practic un hub de resurse format din informaţii de specialitate puse la dispoziţie de specialiştii parteneri în program”, a completat Turza.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.