Executivul a aprobat, marţi, la propunerea Ministerului Sănătăţii, ca indemnizaţiile de hrană pentru personalul din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30% prevăzută la art 25, alin 2 din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare.
În acest sens, art. 36 alin. (1) din Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2018 a fost completat cu un nou alineat (11), cu următorul cuprins: “(11) Cuantumul indemnizaţiilor de hrană acordate conform alin. (1) personalului din cadrul instituţiilor din sistemul sanitar şi de asistenţă socială nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute la art. 25 alin. (2) din Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare“.
”Această modificare legislativă se impunea deoarece, în condiţiile în care indemnizaţia de hrană se includea în procentul de 30% stabilit prin dispoziţiile legale, personalul din sistemul sanitar nu ar putea beneficia de acest drept individual salarial stabilit prin legea având în vedere că prin lipsa acestei măsuri s-ar depăşi procentul stabilit la nivel de ordonator principal de credite”, a transmis Ministerul Sănătăţii.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Scoaterea acestei indemnizaţii din plafonul de 30 la sută a fost una dintre revendicările sindicaliştilor din sistemul sanitar, astfel încât să nu le scadă veniturile.
Sindicaliştii au, însă, şi alte revendicări de natură salarială şi legate de sporuri.
Federaţia Sanitas a anunţat pichete de protest începând din acestă săptămână şi miting în Capitală în 4 aprilie, iar Federaţia Solidaritatea sanitară anunţă că ar putea organiza proteste în perioada 25 – 28 februarie.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.