Reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis”Constanţa au anunţat că prima zi de desfăşurare a Festivalului Neversea a fost una fără evenimente negative. 64 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar niciuna nu a ajuns la spital.
”Principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost prevenirea incidentelor şi verificarea condiţiilor de siguranţă. Măsurile proactive şi dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului au urmărit verificarea respectării regulilor de comportament, realizarea în siguranţă a accesului, precum şi gestionarea rapidă a oricăror evenimente. Astfel, obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente de ordine publică”, au transmis reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi ”Tomis” Constanţa.
Ei au adăugat că reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat pentru identificarea persoanelor care desfăşoară activităţi ilegale, inclusiv a celor care consumă sau încearcă să vândă substanţe interzise.
Astfel, jandarmii, poliţiştii şi pompierii constănţeni au dat 33 de sancţiuni contravenţionale (18 amenzi în valoare totală de 16.975 lei şi 15 avertismente).
Dintre acestea 12 sancţiuni au fost la regimul rutier, (trei avertismente şi nouă amenzi în valoare de 6.275 lei).
De asemenea, 15 sancţiuni au fost date pentru nerespectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor (12 avertismente şi trei amenzi în valoare de 8.500 lei), iar şase sancţiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în valoare de 2.200 lei;
Jandarmii au menţionat că 193 de persoane au fost verificate în aplicaţia e-DAC, 25 de persoane au fost testate cu drug-testul- rezultatul fiind negativ, iar 58 persoane, cu etilotestul – rezultatul fiind negativ.
Jandarmii au menţionat că acţiunile de prevenire şi combatere nu au avut loc doar în zona de desfăşurare a evenimentului, atenţia forţelor de ordine fiind concentrată şi pe parcările, restaurantele şi barurile din apropiere.
Totodată, structurile Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi pe mai multe paliere, la nivel naţional, inclusiv în gări şi autogări care au legături directe cu municipiul Constanţa.
”O atenţie deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor din cadrul ISU Constanţa şi Serviciului de Ambulanţă Constanţa au acordat sprijin participanţilor, în următoarele situaţii: 13 traumatisme diverse (excoriaţii, contuzii etc.); alte 51 de cazuri cu afecţiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, hipertensiune arterială etc.).Nu au existat persoane care să necesite investigaţii suplimentare şi implicit transportul la spital”, a mai precizat sursa citată.
De asemenea, specialiştii din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog au realizat o serie de activităţi cu caracter preventiv atât premergător începerii festivalului, cât şi pe perioada de desfăşurare a evenimentului, în urma cărora aproximativ 1.530 de persoane interesate au fost informate şi consiliate cu privire la efectele şi riscurile asociate consumului de substanţe interzise, reducerea consecinţelor negative asociate consumului, precum şi modalitatea prin care pot cere sprijin în caz de urgenţă.
Totodată, reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, Centrul Regional Constanţa au contribuit prin mesajele dedicate, informând tinerii cu privire la fenomenul traficului de persoane şi cele mai utilizate metode de recrutare a victimelor, oferind sfaturi pentru evitarea situaţiilor periculoase şi materiale preventive unui număr de 1.200 de persoane.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.