Aproximativ 40 de persoane, localnici ai comunei giurgiuvene Vărăşti, au protestat, miercuri, la sediul Prefecturii Giurgiu cerând autorităţilor să îi ajute să se racordeze la reţeaua de electricitate. Oamenii au documente de identitate în comuna Vărăşti, dar case construite pe teritoriul comunei învecinate, Colibaşi, şi asupra cărora nu au acte de proprietate. Din această cauză nu se pot conecta la reţeaua de electricitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Prefectura Giurgiu, reprezentanţii comunităţii din satul Dobreni, comuna Vărăşti, au protestat, miercuri, la Prefectură pentru a „solicita sprijinul  autorităţilor publice pentru a fi reconectaţi la serviciul integrat de energie electrică” şi pentru a fi ajutaţi să intre în legalitate  cu privire la actele de proprietate. 

„În esenţă, situaţia cu care se confruntă comunitatea menţionată este cauzată de faptul că membrii săi figurează ca având cartea de identitate pe raza comunei Vărăşti, dar conform limitei administrativ teritoriale dintre comuna Vărăşti şi comuna Colibaşi existentă în baza de date a O.C.P.I., suprafaţa de teren pe care aceştia au ridicate contrucţii aparţine comunei Colibaşi”, transmite Prefectura Giurgiu

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Primarul comunei Vărăşti, Adrian Măhălean, a declarat pentru News.ro că oamenii au ajuns în această situaţie după ce, la începutul anilor 2000, comunele Vărăşti şi Colibaşi au căzut la un acord cu privire la un schimb de teren. Oamenii din Vărăşti au ridicat case pe terenul pe care comuna Colibaşi s-a angajat că îl cedează comunei Vărăşti. Însă anii au trecut, iar schimbul de terenuri nu a fost consemnat în documentele oficiale, astfel că localnici care au ridicat case pe acel teren nu au documente de proprietate şi nu se pot racorda la utilităţi. 

În această situaţie se află 81 de locuinţe dintre care, potrivit edilului, aproximativ 50-60 sunt locuite, celelalte fiind deţinute de localnici care lucrează în străinătate şi care, atunci când se întorc în ţară, ajung acasă şi nu au energie electrică. 

Întrebat cum au locuit până în prezent, cei aflaţi în această situaţie, edilul a explicat că mulţi dintre ei s-au racordat la vecini, arătând că au avut loc şi incendii din cauza improvizaţiilor. 

„În urma discuţiilor dintre reprezentanţii autorităţilor participante, s-a stabilit ca la solicitarea autorităţilor publice locale implicate să fie convocată  Comisia de delimitare a limitelor administrativ teritoriale ale celor două comune constituită prin Ordin de prefect, comisie care urmează  să identifice modalitatea de actualizare a hotarului, astfel încât persoanele care domiciliază în zona respectivă să poată fi rebranşaţi cât mai repede la serviciul integrat de energie electrică”, mai anunţă Prefectura Giurgiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.