Giorgiana Hosu, procuror şef adjunct al DIICOT, a declarat, duminică după-amiază, la Caracal, la plecarea de la casa suspectului în cazul dispariţiei fetei de 15 ani, că nu există până acum niciun buletin preliminar de analiză a probelor prelevate în acest caz şi că primele rezultate vor veni probabil astăzi. Ea a spus că în locuinţa bărbatului se cercetează haos, fiind lucruri îngrămădite peste tot şi că sunt şi gropi cimentate care vor fi cercetate. La sosirea aici, Giorgiana Hosu declara că colegii ei sunt acolo „de la 3 dimineaţa de pe data de 26 (vineri - nr.)” şi că fac tot ce este omeneşte posibil. Anchetatorii au descins în locuinţa suspectului vineri la ora 6. Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei,spune că testele ADN arată că ea s-a aflat în maşina lui Gheorghe Dincă din Caracal, bărbatul arestat preventiv pentru viol şi trafic de minori, fiind găsite fire de păr ale adolescentei în autovehiculul respectiv. Avocatul lui Gheorghe Dincă spune că nu au apărut probe noi în acest caz, iar anchetatorii au prelevat din locuinţa acestuia fragmente de oase, fire de păr şi haine, care urmează să fie analizate. În schimb, nu s-au găsit pete de sânge vizibile. Avocatul spune că Alexandra a sunat la 112 de pe telefonul suspectului şi că în locuinţă au fost găsite trei telefoane ale acestuia. Bărbatul susţine în continuare că nu este vinovat, dar cooperează cu anchetatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Cumpănaşu, unchiul Alexandrei, spune că probele ADN arată că fata a fost în maşina suspectului

UPDATE: „La dosarul cauzei nu există în acest moment niciun buletin preliminar de analiză. ele vor veni probabil astăzi şi atunci o să comunicăm”, a declarat Hosu.

„Ca să mă exprim uman, nu juridic, colegii mei cercetează haos în momentul acesta. Nu cred că pot să vă descriu. Sunt copaci, animale, lucruri aruncate unele peste altele. Sunt camioane de haine vechi care trebuie analizate pentru că pot fi probe, sunt gropi şi nu ştim de ce au fost săpate. A fost un atelier auto aici. Sunt lucruri unele peste altele, îngrămădite. Sunt obiecte care n-ar avea ce să caute acolo, sunt lemne, fiare, construcţii. De exemplu, o bârnă de lemn suspendată într-o locaţie care seamănă a garaj. Sunt lucruri care trebuie analizate”, a precizat procurorul-şef adjunct al DIICOT.
 
Ea a precizat că locuinţa din Caracal este, în acest moment, singurul loc de cercetare.
 
„Sunt nişte gropi săpate şi cimentate. Sunt cercetate fiecare pe rând. Dar este un efort maxim, totul se face în anumite condiţii, se prelevează probe în anumite condiţii, pentru că zona poate fi contaminată, inclusiv printr-un pas greşit şi lucrurile pot căpăta o altă turnură. Sunt unele de exemplu în care se putea intra ca să repari de exemplu o maşină suspendată, deci sunt destul de adânci”, a mai declarat Giorgiana Hosu.

UPDATE: Avocatul din oficiu al lui Gheorghe Dincă le-a declarat, duminică, jurnaliştilor că la locuinţa bărbatului, acolo unde anchetatorii fac în continuare verificări, se află şi soţia acestuia, dar ea nu este implicată în căutări şi face treburi gospodăreşti. El spune că soţia a fost surprinsă de acuzaţiile care i se aduc bărbatului şi nu îl credea capabilă de aşa ceva. 

 
“Se află şi soţia suspectului la locuinţă, dar cu activităţi gospodăreşti, nu e cu nimic implicată. (...) Am discutat cu dânsa în cursul zilei de ieri, am vrut să văd cum a decurs relaţia dumnealor în trecut, au 42 de ani de căsătorie, cu patru copii, realizaţi toţi, la casele lor. E un om, din descrierea soţiei, care a fost un soţ normal, care şi-a îndeplinit rolul de soţ pe toată această perioadă şi care în opinia soţiei dânsului în niciun caz nu putea fi bănuit de aşa ceva şi a rămas total surprinsă când a auzit acuzaţiile de care este bănuit”, a afirmat avocatul.
 
El susţine că atitudinea bărbatului nu s-a schimbat, susţine că este nevinovat, dar colaborează cu anchetatorii şi răspunde la întrebările acestora.
 
Avocatul a precizat că în mod oficial nu au apărut alte probe în acest dosar. 
 
“Nu sunt alte probe în plus faţă de ce a fost până în prezent. Deocamdată se caută, dar mai mult decât a fost nu s-a descoperit. (...) Mai mult decât este în referatul cu propunerea de arestare preventivă la nivel probatoriu la ora actuală nu se cunoaşte în mod oficial”, a explicat avocatul din oficiu. 
 
El a menţionat că la căutările din curtea bărbatului au fost prelevate nişte fragmente de oase, fire de păr şi haine. 
 
Întrebat dacă au fost şi alte persoane în afara lui Gheorghe Dincă pe proprietatea acestuia, în această săptămână, până la descinderea poliţiştilor, avocatul din oficiu a răspuns: “A dat declaraţie şi a relevat faptul că în perioada de marţi, 23 iulie şi până când s-a descins la dumnealui în curte pe 26 iulie nu a fost decât dânsul în această încăpere”. 
 
Avocatul a menţionat că anchetatorii au ridicat cele trei telefoane găsite în locuinţă, toate fiind ale lui Gheorghe Dincă. 
 
Întrebat dacă apelurile pe care Alexandra le-a făcut la 112 de pe unul dintre telefoane se vor găsi, avocatul a răspuns: “În mod cert se vor găsi”. 
 
El a precizat că rămăşiţele care par umane nu erau ascunse, ci erau în curtea casei, iar Gheorghe Dincă nu a dat anchetatorilor nicio explicaţi despre dinţii găsiţi în gospodăria sa. 
 
Întrebat dacă există urme de sânge în casă, avocatul din cadrul Baroului Dolj a răspuns: “Nu există, cel puţin vizibile. Mai departe nu cunosc. (...) E în curtea dânsului o placă pe care într-adevăr în mod vizibil sunt urme de sânge, dar specialiştii spun că e de natură animală. Dânsul are nutrii aici, are păsări”.
 
„Informaţiile care apar în cadrul anchetei fac foarte mult rău şi rudelor, şi celor care sunt foarte apropiaţi de cele două victime. Încercăm să transmitem toate datele, dar să fim şi oameni în acelaşi timp”, a declarat Hosu, la sosirea la locuinţa bărbatului din Caracal, suspectat în cazul dispariţiei atât a fetei de 15 ani, cât şi a altei adolescente, de 18 ani.

Cercetările la faţa locului continuă duminică.

„Este dificil, e foarte clar, e o locaţie foarte mare, care trebuie luată la milimetru. Încercăm să facem treaba cât se poate de bine şi cu toate mijloacele de investigare speciale pe care le are şi parchetul, şi poliţia”, a mai spus şeful adjunct al DIICOT.

Întrebată dacă faptul că suspectul nu cooperează îngreunează ancheta, Hosu a răspuns: „Nu. Până la urmă, suspectului trebuie să îi demonstrezi cu probe activitatea infracţională”.

În ceea ce priveşte infracţiunea de omor, Giorgiana Hosu a declarat: „Lăsaţi-ne să găsim probele, să le valorificăm, să schimbăm încadrarea juridică şi să comunicăm”.

Ea a precizat, de asemenea, că în cazul dispariţiei adolescentei de 18 ani, în acel dosar era începută urmărirea penală pe fapta de trafic de persoane şi că anchetatorii nu puteau lega fotografia unei maşini de nimic altceva.

„Colegii mei s-au mişcat foarte repede, zic eu, pe o cauză în care aveam foarte puţine indicii din mai până în acest moment. Nu cred că se putea mai mult decât ce au făcut. Dar dacă se putea mai mult, până la urmă o să venim şi o să recunoaştem şi asta. (...) Haideţi să strângem tot şi apoi comunicăm. Şi vedem şi ce am făcut bine, şi ce am greşit”, a mai declarat Hosu.

Întrebată despre alte cazuri de dispariţii în zonă, ea a replicat: „Încercăm şi o asemenea pistă de anchetă. Important în acest moment sunt cele două victime”. 

„Deocamdată, a fost un timp în care totul s-a condensat, colegii mei au stat aici de la 3 dimineaţa de când am preluat dosarul, pe data de 26 (vineri - n.r.), au stat aici aproape non-stop. Suntem toţi la serviciu fără să ţinem cont de concedii sau de timp liber, încercăm să facem tot ce e omeneşte posibil”, a mai afirmat Giorgiana Hosu.

Bărbatul suspectat în cazul disparţiei fetei din Olt a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Tribunalul Olt, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de minori şi viol, iar avocatul din oficiu care l-a reprezentant în faţa instanţei spune că acesta susţine că este nevinovat, iar bijuteriile şi hainele găsite în locuinţa sa şi despre care anchetatorii suspectează că ar proveni de la victime ar aparţine familiei sale.

Fata de 15 ani dispărută joi a sunat de trei ori la 112 şi a anunţat că este ţinută captivă într-o casă. Potrivit STS, primul apel a avut loc joi, la 11.05, dar autorităţile au reuşit să afle adresa unde era ţinută abia în noaptea de joi spre vineri. La ora 4.00, poliţiştii ar fi ajuns la adresa indicată, dar au intrat în locuinţa suspectului abia la ora 6.00.
 
În locuinţă s-au găsit, într-un butoi, rămăşiţe care par a fi umane, dar şi bijuterii care ar fi ale adolescentei dispărute în această săptămână. Anchetatorii cred că ar putea fi şi rămăşiţe ale fetei dispărute în aprilie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.