Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a declarat, marţi, că se aşteaptă la o creştere a ratei de infectare după redeschiderea şcolilor deoarece acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată şi nu trebuie să credem că acum lucrurile vor sta diferit. El a explicat că pe măsură ce interacţiunea şi mobilitatea persoanelor cresc, creşte şi probabilitatea de a fi expus la această infecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Valeriu Gheorghiţă a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă el crede că peste două săptămâni vom înregistra o creştere a ratei de infectare din cauza începerii şcolilor.
 
Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
“Acest lucru s-a întâmplat de fiecare dată, nu trebuie să credem că de această dată lucrurile vor sta diferit. Este evident acest lucru pe măsură ce interacţiunea fizică dintre persoane şi mobilitatea persoanelor creşte, creşte şi expunerea şi probabilitatea de a fi expus zilnic la această infecţie şi nu neapărat legat strict de momentul în care copiii sunt la şcoală, cit toate activităţile conexe, plecatul de acasă, ajungi la şcoală, activităţile de după şcoală, mersul cu transportul în comun, supraaglomerarea, nerespectarea măsurilor, toate vor conduce la creşterea riscului de infectare”, a explicat Valeriu Gheorghiţă. 
 
El a menţionat că situaţia epidemiologică devine stabilă în ţara noastră, dar nu suntem la finalul valului 4. 
 
“Da, ne aşteptăm şi există această supraveghere epidemiologică periodică a numărului de cazuri noi raportate. Tocmai de aceea nu trebuie să rămână la nivel populaţional mesajul că valul 4 în momentul de faţă este în curs de rezolvare. Cred că situaţia epidemiologică tinde să devină stabilă, dar în niciun caz nu este finalul valului 4. Ne-am fi dorit să fie acest lucru, dar ne uităm şi ce se întâmplă în Europa şi vedem că sunt deja în multe alte ţări se înregistrează o creştere a numărului de cazuri, o creştere importantă. Problema este că în ţările cu rată mare de acoperire vaccinală pandemia nu mai are un impact semnificativ, adică nu creşte în acelaşi timp şi numărul de cazuri grave, internările în terapie intensivă şi decese rămân la o valoare stabilă, o valoare redusă”, a mai declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.