Gabriela Firea a anunţat că apar primele rezultate concrete în urma demersurilor iniţiate de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională de Protecţie a Drepturilor Copilului şi Adopţie, în cazul familiei Furdui, ai cărei copii au fost preluaţi, anul trecut, de serviciile sociale din Germania, în urma unor acuzaţii de abuz. Doi dintre copiii luaţi de lângă părinţii lor de autorităţile germane s-au întors în familie, în urma deciziei unei instanţe din Germania, comunicată de Ministerul Afacerilor Externe, care a urmărit constant acest caz şi a acordat tot sprijinul de care a fost nevoie, prin misiunile sale diplomatice, arată un comunicat de presă al PSD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Este o veste nemaipomenită că doi dintre cei şapte copii – două fetiţe, de 11 şi 13 ani – s-au întors la familie. Este un caz care a provocat o emoţie uriaşă în rândul opiniei publice, încă de la momentul în care s-a aflat de el, anul trecut. Am primit sute de mesaje, la Minister şi la ANPDCA, din partea cetăţenilor români, impresionaţi de situaţia acestor copii, mesaje prin care eram rugaţi să facem tot ce ne stă în puteri - şi ce ne permite legea - să convingem justiţia din Germania că locul acelor copii este în familie”, a afirmat Gabriela Firea, conform sursei citate.
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Aceeaşi instanţă din Germania a mai stabilit că ceilalţi cinci copii ai familiei vor rămâne în continuare temporar sub tutela autorităţii germane pentru protecţia copilului, în cămine şi, respectiv, la familia ocrotitoare. Părinţii urmează să decidă dacă vor continua demersurile juridice care să conducă la reunificarea întregii familii.
 
Cazul Furdui a intrat în atenţia autorităţilor române anul trecut, în luna mai, când cei şapte copii ai unei familii de români, stabilite în Germania, au fost preluate de autorităţile germane, în urma unor acuzaţii de abuz fizic şi psihic la adresa părinţilor, mai indică sursa citată.
 
ANPDCA a cerut, în regim de urgenţă, imediat ce MAE a semnalat cazul, identificarea membrilor familiei extinse a copiilor, din România, ca opţiune mai potrivită pentru cei şapte fraţi, faţă de soluţia găsită de serviciile sociale germane: cea a separării copiilor şi plasării acestora în familii diferite.
 
În urma anchetelor sociale derulate de DGASPC, s-a ajuns la concluzia că în România există membri ai familiei extinse care pot şi vor să-şi asume creşterea şi îngrijirea celor şapte fraţi.
 
Toate documentele elaborate de autorităţile române au fost transmise autorităţilor germane, împreună cu propunerea de aducere în ţară a copiilor.
 
Trebuie menţionate, în acest context, eforturile susţinute şi sprijinul constant acordat, de-a lungul întregului proces, de Ministerul Afacerilor Externe, prin misiunile sale diplomatice, mai explică sursa amintită. Reprezentanţii Ambasadei României în Germania au menţinut permanent legătura atât cu familia de cetăţeni români şi cu avocatul acesteia, cât şi cu autorităţile germane şi serviciile sociale.
 
De asemenea, Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, s-a aflat în contact direct cu MAE şi a primit informări constante despre evoluţia acestui caz, care a produs ecouri uriaşe în rândul opiniei publice din România.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.