Firma care ridică un ansamblu rezidenţial pe plaja sălbatică de la Corbu a fost amendată cu suma de 50.000 de lei de poliţiştii constănţeni, iar aceştia au obligat societatea respectivă să oprească activitatea de construire a imobilelor, să desfiinţeze lucrările realizate până în prezent şi să aducă terenurile la starea iniţială. USR a anunţat că lucrările sunt oprite la Corbu după ce Prefectura Constanţa a atacat în instanţă autorizaţiile de construire.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii referitoare la construcţia unui complex rezidenţial de locuinţe, pe plaja Corbu, în zona ariei protejate a Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu şi au început verificări.
 
Ei au constatat că la data de 10 februarie, reprezentanţi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii au dispus oprirea lucrărilor, după ce au constatat anumite neconformităţi.
 
De asemenea, la data de 26 februarie, întrucât executantul construcţiei nu a oprit lucrările, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat cu privire la săvârşirea infracţiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora. 
 
“În cursul zilei de ieri, 10 martie, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Constanţa şi Comisariatul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au efectuat un control în zona menţionată, fiind constatat faptul că, în faza de execuţie a celor 24 de corpuri de locuinţe, nu au fost respectate prevederile acordului de mediu.
Astfel, societatea comercială (beneficiarul investiţiei) a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 50.000 de lei, precum şi măsura complementară de sistare a activităţii de construire a imobilelor, desfiinţarea lucrărilor şi aducerea terenurilor la stare iniţială”, a transmis IPJ Constanţa. 
 
USR a anunţat, printr-un comunicat de presă, că a reuşit să suspende construcţiile din beton de pe plaja sălbatică Corbu, prin petiţia adresată Prefecturii Constanţa pentru a ataca în justiţie autorizaţiile de construire.
 
“Prefectura Constanţa a anunţat, într-un răspuns la o interpelare adresată de parlamentari ai USR, că a cerut în justiţie anularea certificatului de urbanism şi a autorizaţiei de construire emise de primarul Comunei Corbu, precum şi  suspendarea şi oprirea executării lucrărilor până la soluţionarea pe fond a cauzei.Pe 17 februarie 2022, mai mulţi deputaţi şi senatori USR au adresat o petiţie Prefectului de Constanta, cerându-i să atace în justiţie actele care stau la baza emiterii autorizaţiilor de construcţie pentru pseudo-satul pescăresc de pe Plaja Corbu, unde se construiesc 18 imobile din beton. După câteva zile, pe 24 februarie, pe rolul Tribunalului Constanţa a fost înregistrat dosarul cu numărul 1240/118/2022 cu această cauză”, a precizat USR. 
 
Deputatul USR de Constanţa, Stelian Ion, a menţionat că toţi funcţionari care au fost de acord cu betonarea acestei suprafeţe de arie protejată trebuie traşi la răspundere şi că ar putea cere premierului Nicolae Ciucă să trimită Corpul de Control la Corbu. 
 
”Până când Tribunalul Constanţa se va pronunţa pe tema anulării acestor acte, acestea sunt suspendate de drept, iar şantierul de la Corbu trebuie oprit. Orice centimetru de beton turnat în plus după suspendarea autorizaţiei reprezintă infracţiune. Vom continua demersurile, vom analiza posibilităţile de recuperare a acestor terenuri, solicitând inclusiv premierului Nicolae Ciucă să trimită de urgenţă corpul de control la Corbu. Toţi funcţionarii care au fost de acord cu betonarea acestei suprafeţe însemnate din aria protejată, trebuie traşi la răspundere. Asta nu este dezvoltare, ci masacru împotriva unei arii protejate”, a explicat Stelian Ion.
 
USR a menţionat că la Corbu se ridică un ansamblu rezidenţial de lux, cu peste 150 de imobile, care se întinde pe o suprafaţă de 27.700 de metri pătraţi, precizând că această construcţie este în mijlocul unei arii naturale protejate prin lege.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.