Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a anunţat că, în ultimele patru luni, 13.500 de elevi, studenţi, medici, poliţişti sau asistenţi sociali au făcut parte dintr-o campanie serioasă anti-discriminare, în România. „Peste 10.000 de tineri au aflat de la specialişti unde pot duce stereotipurile de gen, cât rău poate face un cuvânt urât şi că bătaia nu este ruptă din Rai. De asemenea, peste 150 de cadre didactice au participat la întâlnirile organizate la nivel naţional”, a adăugat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Condamn violenţa, în toate formele ei! Violenţa domestică, actele de cruzime împotriva femeilor sau discriminarea trebuie prevenite şi combătute. În ultimele patru luni, 13.500 de elevi, studenţi, medici, poliţişti sau asistenţi sociali au făcut parte dintr-o campanie serioasă anti-discriminare, în România. Din nefericire, ultimul caz grav de violenţă domestică a avut loc ieri. Vinovatul trebuie să răspundă în faţa legii, dar trebuie să oprim astfel de situaţii.  Peste 10.000 de tineri au aflat de la specialişti unde pot duce stereotipurile de gen, cât rău poate face un cuvânt urât şi că bătaia nu este ruptă din Rai. De asemenea, peste 150 de cadre didactice au participat la întâlnirile organizate la nivel naţional. Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, aplică, punct cu punct, măsurile pentru combaterea şi prevenirea violenţei domestice aşa cum au fost ele asumate de România în Convenţia de la Istanbul. Ne-am propus şi să schimbăm perspectiva societăţii româneşti asupra femeilor de etnie romă. În ultimele patru luni, derulăm proiectul „Sprijin pentru implementarea Convenţiei de la Istanbul în România”, cu 2,5 milioane de euro granturi norvegiene”, a scris Gabriela Firea, miercuri pe Facebook. 
 
Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
Ea a prezentat şi câteva cifre cu privire la personalul care a fost instruit să implementeze măsuri de prevenire şi combatere a violenţei domestice.
 
„90 de profesionişti din ANES, DGASPC, CONES şi COJES au fost instruiţi pentru elaborarea şi implementarea de măsuri de prevenire şi combatere a violenţei domestice. 250 de poliţişti şi magistraţi au aflat cum să abordeze victimele, în special acolo unde vorbim de femei de etnie romă. 4.200 de poliţişti, asistenţi sociali sau membri ai echipelor de intervenţie sunt informaţi privind noile proceduri de intervenţie. 550 de asistenţi sociali, poliţişti, inspectori de muncă sau inspectori şcolari cunosc managementul unui caz de violenţă domestică. Avem 8 centre regionale pentru consilierea agresorilor, iar 80 de persoane din cadrul serviciilor sociale au fost formate pentru a lucra cu aceştia. Oferim sprijin şi consiliere pentru victimele violenţei sexuale. Există 10 centre regionale de intervenţie unde victimele pot beneficia de asistenţă şi îngrijire, inclusiv prin prelevarea de probe biologice.250 de medici, asistente medicale, psihologi, asistenţi sociali sau poliţişti au participat la seminarii în vederea aplicării metodologiei de lucru la nivelul centrelor de intervenţie în caz de violenţă sexuală.  8.000 de elevi şi studenţi au participat la sesiunile de informare „Împreună construim o lume fără violenţă!”. Peste 1.000 de reprezentanţi ai comunităţilor locale, ai instituţiilor cu rol de intervenţie şi ai organizaţiilor neguvernamentale au participat la seminare privind măsurile de prevenire şi combatere a discriminării multiple şi a violenţei împotriva femeilor şi fetelor rome”, a completat Firea.
 
Ministrul a mai spus că „anul trecut, din nefericire, peste 51.000 de persoane au fost victime ale violenţei domestice”.
 
„Din nefericire, 69 de femei şi-au pierdut viaţa în urma agresiunilor. Educaţia, informarea şi intervenţia la timp pot salva vieţi”, a concluzionat Gabriela Firea.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.