Primarul Capitalei Gabriela Firea acuză că nu poate repara gropile de pe străzile şi bulevardele din Bucureşti cu costuri mai mici, prin companiile municipale, din cauza partidelor din opoziţie, care au votat împotriva proiectelor de hotărâre privind delegarea serviciilor publice la aceste companii, la ultima şedinţă de Consiliu General, când nu s-a putut trece şi patrimoniul actualelor regii la companii. Firea spune că va calcula cât ar fi costat reabilitarea străzilor făcută de companiile primăriei şi cât vor costa lucrările făcute de regiile actuale, iar diferenţa o va imputa consilierilor generali din opoziţie, „manipulaţi de Orban şi Buşoi”.
„Dacă opoziţia ar fi înţeles că este în beneficiul cetăţenilor, am fi putut realiza aceste lucrări cu propriile noastre companii municipale. Din cauza unor oameni care se gândesc doar la ei, suntem blocaţi. Nu-i nimic, vom mai lucra încă o lună pe vechile contracte. Şi vă spun, vom face calculele cu specialiştii noştri cât ar fi costat reabilitarea străzilor cu propriile companii şi cât va fi factura cu regiile actuale. Diferenţa o vom imputa consilierilor generali manipulaţi de Orban şi Buşoi să voteze împotriva proiectelor. Este ipocrizie politică”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea miercuri, în comandamentul de primăvară.
Directorul Administraţiei Străzilor, Mirela Ioniţă, a spus că au fost reparate aproximativ 1.400 de gropi de pe străzile şi bulevardele aflate în administrarea municipalităţii. Cele mai multe au fost reparate de două ori, în luna ianuarie şi în luna martie, prima dată fiind astupate doar preventiv, pentru iarnă.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
„Se modifică inventarul în fiecare săptămână. Am remediat 1.400 de gropi aproximativ, făcute în ianuarie şi din nou în martie. Mai avem 200 de gropi în lucru”, a spus Mirela Ioniţă.
Firea a cerut să se lucreze doar noaptea la astuparea gropilor sau la orele la care nu este aglomerat, foarte de dimineaţă, şi nu pe ambele sensuri în acelaşi timp.
Edilul a enumerat câteva dintre străzile care necesită asfaltare, precum bulevardul Tineretului, Calea 13 septembrie, bulevardul Libertăţii sau strada Doamnei.
„Peste tot, sunt gropi peste tot”, a subliniat Firea.
Edilul a mai spus că în următoarea perioadă vor fi puse în siguranţă inclusiv locurile de joacă, iar dacă această campanie de curăţenie de primăvară şi de reabilitare a străzilor şi clădirilor va fi împiedicată, „vor cădea capete”.
Consilierul general PNL Ciprian Ciucu a răspuns acuzaţiilor aduse de Gabriela Firea, spunând că de fapt din cauza incompetenţei ei nu au fost asfaltate gropile.
„Incredibil! Incompetenţa în persoană, primar în funcţie, dominând autoritar cu ajutorul a trei partide Consiliul General, dă vina pe consilierii PNL pentru că ea însăşi nu s-a ocupat de asfaltare. Mai joacă şi teatru, mai acuză şi de interese ascunse! A împânzit Bucureştiul cu oamenii lor de casă din Voluntari şi Ilfov şi, cu un tupeu debordant, ne acuză pe noi de cine ştie ce interese! Minciuni. Dacă n-ar minţi, ar expune acele "interese", n-ar vorbi la general. Şi, cum îi stă bine fudulului, mai ameninţă şi cu despăgubiri”, scrie Ciucu pe pagina sa de Facebook.
Serviciile de administrare a parcajelor publice, cimitire şi crematorii, spaţii verzi, lacuri, ştranduri, afişaj stradal, locuinţe şi spaţii comerciale, optimizarea circulaţiei, modernizarea şi întreţinere drumuri au fost delegate către nouă din companiile municipale. Primarul Capitalei Gabriela Firea a scos din proiectele de hotărâre toate anexele cu patrimoniul (terenuri, clădiri etc.) care ar fi trebuit să intre în administrarea companiilor, după ce PNL şi USR au anunţat că votează împotrivă, în condiţiile în care era necesar votul de două treimi. Fără patrimoniu, proiectele de hotărâre pot trece cu majoritatea simplă, deţinută de PSD-ALDE.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.