Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat miercuri că este în derulare procesul de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, care vor moderniza fregatele Regele Ferdinand şi Regina Maria, iar săptămâna viitoare va fi aprobată o Hotărâre de Guvern (HG) pentru derularea achiziţiilor sistemulu de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Anul 2018, anul Centenar, va fi unul de referinţă pentru Marina Militară Română. Suntem în plin proces de selecţie a câştigătorului programului de achiziţie pentru corvetele multifuncţionale, program care ca asigura nu doar o capabilitate de apărare la Marea Neagră, dar, prin offsetul aferent, va asigura modernizarea celor două fregate tip T22 – Regele Ferdinand şi Regina Maria. Totodată, săptămâna viitoare vom aproba în Guvern Hotărârea pentru derularea achiziţiilor sistemului de instalaţii mobile de lansare de rachete anti-navă, bateriile de coastă, care vor întregi amprenta de securitate a ţării noastre”, a spus Fifor în discursul său cu ocazia Zilei Marinei.

Ministrul a mai precizat că Forţele Navale sunt astăzi “un organism aflat în prim proces de modernizare”, iar militarii sunt antrenaţi după proceduri interoperabile în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

“Forţele Navale se prezintă astăzi ca un organism aflat în plin proces de modernizare, cu structuri militare dinamice, încadrate cu profesionişti, care au pasiune şi vocaţie pentru profesia lor, care sunt căliţi în misiuni şi exerciţii internaţionale, antrenaţi permanent să acţioneze după proceduri interoperabile în cadrul Alianţei, constituind o categorie de forţe aptă să acţioneze în concordanţă cu noile provocări de securitate din regiunea Mării Negre, în apărarea intereselor de securitate ale României”, a mai spus acesta.

Ministrul a explicat că toate aceste programe pornesc de la dorinţa de a întări capacitatea de reacţie imediată a Forţelor Navale, de a consolida poziţia strategică a României la Marea Neagră. În acelaşi timp, condiţia de bază de la care s-a plecat în proiectarea acestor programe strategice de înzestrare a fost de implicare maximă a industriei de apărare, atât în producerea acestor capabilităţi de înaltă tehnologie, dar şi pe întreg ciclul de mentenanţă al tehnicii care va intra astfel în dotarea Marinei Militare.
 
2018 este cel de-al doilea an consecutiv în care Parlamentul şi Guvernul au aprobat alocarea a 2 la sută din PIB pentru Apărare.
 
"Ne pregătim în acest an să lansăm la Bucureşti producţia transportoarelor blindate 8x8 Piranha 5 pentru Forţele Terestre. Pentru Forţele Aeriene pregătim relansarea activităţii fabricii de avioane de la Craiova, care va realiza modernizarea avioanelor şcoală IAR 99 Şoim la standardul de Super-Şoim. În aceeaşi notă, şi programul de construcţie a corvetelor va da şansa şantierelor navale din România să se dezvolte"", a menţionat ministrul Apărării.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.