Federaţia Sanitas afirmă că, în urma demersurilor făcute, angajaţii care lucrează în UPU/CPU, rezidenţii, cei care lucrează în cabinete de medicină sportivă, de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, personalul care desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică, precum şi cei care lucrează în programe tip HIV/SIDA sau programe pentru distrofici vor primi vouchere de vacanţă finanţate din bugetul de stat. Sindicaliştii anunţă că vor continua acţiunile întrucât consideră că finanţarea voucherelor de vacanţă din bugetul de stat trebuie extinsă la toate categoriile de salariaţi pe care îi reprezintă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Federaţia Sanitas afirmă, luni, într-o postare pe Facebook, că demersurile sale au determinat Ministerul Sănătăţii să finanţeze de la bugetul de stat voucherele de vacanţă pentru mai multe categorii de angajaţi din Sănătate.

"Ministerul Sănătăţii a făcut publică astăzi, 22 august 2022, o nouă variantă a proiectului de O.U.G., astfel că salariaţii care-şi desfăşoară activitatea în UPU/CPU, rezidenţii, angajaţii care lucrează în cabinete de medicină sportivă, de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, personalul care desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică, precum şi cei care lucrează în programe tip HIV/SIDA sau programe pentru distrofici vor primi vouchere de vacanţă finanţate din bugetul de stat. În opinia Federaţiei SANITAS, noua decizie a guvernanţilor ne apropie de o stare de normalitate, cea în care colegii din Sănătate ar trebui să beneficieze de un tratament similar cu celelalte categorii de angajaţi din sectorul bugetar (administraţie publică, poliţie, învăţământ, asistenţă socială etc.) pentru care s-au găsit resurse de la bugetul de stat în scopul finanţării acestor vouchere", arată sindicaliştii.

Ei consideră că proiectul de act normativ reprezintă "o etapă importantă în respectarea drepturilor angajaţilor din Sănătate, dar finanţarea voucherelor de vacanţă din bugetul de stat trebuie extinsă la toate categoriile de salariaţi" pe care îi reprezintă, fie prin bugetul Ministerului Sănătăţii, fie prin Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

"În consecinţă, Federaţia Sanitas va continua demersurile în acest sens, exprimându-şi totodată disponibilitatea ca, în calitate de partener de dialog social, să susţină iniţiativele Ministerului Sănătăţii de a identifica soluţii care să conducă la un tratament corect, nediscriminatoriu al colegilor din sistemul public de sănătate", susţin reprezentanţii Sanitas.

Vineri, Federaţia Sanitas anunţa că Ministerul Sănătăţii nu mai vrea să finanţeze voucherele de vacanţă, mai multe categorii de personal fiind vizate de un proiect de Ordonanţă de Urgenţă.

”Ministerul Sănătăţii nu mai vrea să finanţeze voucherele de vacanţă! Un proiect de O.U.G. al Ministerului Sănătăţii taie finanţarea pentru acordarea voucherelor de vacanţă în cazul mai multor categorii de personal: angajaţii care efectuează gărzi în UPU/CPU în baza unui contract de muncă cu tip parţial; rezidenţii; personalul UPU care participă la intervenţii SMURD; cabinete de medicină sportivă, cabinete de medicină legală, de planning familial, TBC, LSM, UPU, programe tip HIV/SIDA, programe pentru distrofici, personalul care desfăşoară activitate de cercetare ştiinţifică”, transmitea, vineri, Federaţia Sanitas. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.