Federaţia Română de Ciclism îşi arată îngrijorarea, într-o scrisoare adresată Primăriei şi Consiliului Local Piatra Neamţ, faţă de posibilitatea ca telegondola din oraş să îşi înceteze activitatea şi trage un semnal de alarmă referitor la consecinţele pe care le are acest lucru asupra sportului.
Scrisoarea adresată Primăriei şi Consiliului Local Piatra Neamţ de către Federaţia Română de Ciclism a fost făcută publică, luni, de municipalitate.
Potrivit sursei citate, implicată în organizarea competiţiei Tare ca Piatra şi a Campionatului Naţional de Downhill în 2023, Federaţia Română de Ciclism subliniază importanţa pe care o are susţinerea practicării de activităţi sportive de către tineri şi copii, precum şi că această comunitate adună peste 40 de cluburi de ciclism.
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
”Scrisoarea din partea Federaţiei Română de Ciclism este cel mai nou dintre zecile de mesaje pe care le-am primit până acum referitoare salvarea telegondolei. De la oameni simpli până la formatori de opinie, precum Lucian Mândruţă, toţi consideră evident şi normal că trebuie să facem ce ne stă în putinţă ca această investiţie, pentru care am plătit atâţia ani, să rămână a oraşului. Revin şi eu cu un apel la consilierii locali din opoziţie să fie de acord cu salvarea acestui obiectiv turistic important şi, odată cu el, a Bazei Hipice din Piatra-Neamţ, iar dacă soluţia pe care le-am propus-o nu o consideră cea mai bună, să vină ei cu alte propuneri concrete pentru a evita acest pericol iminent . Consider că trebuie să trecem peste orice orgolii politice atunci când este vorba de soarta acestui oraş”, a afirmat primarul Andrei Carabelea.
Primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a anunţat recent că a depus o plângere penală pentru clarificarea situaţiei de la Perla Invest, afirmând că a făcut acest demers pentru a salva mai multe simboluri cu importanţă turistică şi economică pentru Piatra Neamţ.
“Suntem într-o situaţie critică privind viitorul telegondolei şi Bazei Hipice. Deşi par cuvinte mari, este acum ori niciodată pentru aceste obiective de interes ale oraşului. Suntem într-un pericol iminent de a pierde aceste bunuri, pentru care pietrenii au plătit cu vârf şi îndesat, din cauza unor decizii din trecut. Pentru a rezolva această situaţie şi a îndrepta moral greşelile trecutului, facem toate demersurile, pe toate căile legale, cu scopul de a salva mai multe simboluri cu importanţă turistică şi economică pentru Piatra-Neamţ. Astăzi am depus o plângere penală prin care să se cerceteze faptele care au condus la situaţia actuală în care se află Perla Invest şi la devalizarea bugetului oraşului. Justiţia este singura îndreptăţită să găsească responsabilii pentru situaţia în care a ajuns Perla Invest şi am încredere că va face acest lucru”, arăta Carabelea.
Conform presei locale, în urmă cu 15 ani, Perla Invest, care este o societate a Consiliului Local Piatra Neamţ, a contractat un credit de 40 de milioane de pentru construirea telegondolei. Deoarece Perla Invest nu a putut achita creditul Primăria Piatra Neamţ a preluat datoriile, achitând deja peste 45 de milioane de lei. Perla Invest se află în insolvenţă.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.