Federaţia Sindicală Hipocrat anunţă, joi, suspendarea acţiunilor de pichetare a Ministerului Sănătăţii şi de întrerupere a activităţii, programate pentru vineri, între orele 13.00 şi 15.00, precizând că discuţiile cu reprezentanţii Ministerului Muncii şi ai Ministerului Sănătăţii ar conduce la soluţionarea multora dintre revendicările care au generat mişcările de protest.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Am decis suspendarea acţiunilor anunţate pentru ziua de vineri datorită unei accelerări a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cel al Muncii, care conduc, în opinia mea, către soluţionarea celor mai multe dintre revendicările care au generat aceste mişcări de protest. Deschiderea la un dialog constructiv, propunerile pe care le-am susţinut argumentat la fiecare întâlnire şi presiunea pe care am exercitat-o atunci când situaţia a impus-o, şi nu aleatoriu, în funcţie de conjunctură, au condus către acest moment, în care demersurile autorităţilor implicate sunt pe cale de a genera soluţii", a declarat Ion Cotojman, preşedintele Federaţiei Sindicale Hipocrat.

Liderul sindical precizează că federaţia va "taxa" orice abatere de la promisiunile guvernanţilor.

"Totuşi, suntem îngrijoraţi cu privire la trenarea momentului în care vom avea o apreciere corectă a condiţiilor specifice, în care ne desfăşurăm activitatea, şi un Ordin 870 aplicat unitar, în beneficiul personalului medical",  mai spune Cotojman.

Federaţia Hipocrat a declanşat seria de proteste pe 10 octombrie, cu o grevă japoneză care a durat până pe 14 octombrie.

Luni, sindicaliştii anunţau că, deşi sunt purtate discuţii susţinute cu reprezentanţii ministerelor Sănătăţii şi Muncii, promisiunile nu înseamnă soluţionarea problemelor, aşa că protestele vor începe conform calendarului stabilit iniţial.

Astfel, pentru vineri era programată pichetarea Ministerul Sănătăţii şi întreruperea activităţii timp de două ore, între 13.00 şi 15.00. 

Sindicaliştii cer autorităţilor o salarizare unitară a personalului medical, în orice sector de activitate în care se asigură act medical, acordarea de sporuri şi de tichete de vacanţă şi de masă pentru toţi salariaţii din sistemul de sănătate sau de asistenţă socială, rezolvarea problemei deficitului de personal, crearea unui cadru legal pentru admiterea în învăţământul superior a asistenţilor medicali cu studii medii şi vechime în specialitate şi introducerea personalului tehnic şi administrativ în OUG 20/2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.