Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunţă că aşteaptă publicarea în Monitorul Oficial a deciziilor privind demararea programului Casa Verde 2024 pentru panouri fotovoltaice. El spune că anul acesta programul va beneficia de un buget record. Fiecare proiect va beneficia de un buget de 30.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult decât în ediţiile anterioare, suma în plus fiind destinată pentru finanţarea stocării energiei produse de panourile fotovoltaice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”E trimis de vineri la Monitorul Oficial, vineri a fost semnat şi comunicat Monitorului, speranţa era că va fi publicat în aceeaşi zi şi atunci rămâneam în acel grafic care ar trebui să înceapă peste patru zile, pe data de 27 septembrie. Vom decala, cel mai probabil, toate aceste termene, în funcţie de ziua în care Monitorul Oficial al României va publica acest ghid, înţeleg că nici astăzi (luni - n.r.) nu s-a publicat”, a afirmat Mircea Fechet, luni seară, la TVR Info. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMAG
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank, Transgaz
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
El a precizat că nu e o problemă legată de momentul în care ghidul privind finanţarea programului este publicat în Monitorul Oficial. 
 
”Diferenţa faţă de alte programe este, în primul rând, legată de buget. Am ţinut foarte mult să avem un buget record în acest an şi pot spune că două miliarde, cât am alocat pentru Casa Verde panouri fotovoltaice 2024, este un buget pe care nu l-am mai avut până astăzi”, a arătatr ministrul Mediului. 
 
El a subliniat că fiecare proiect va beneficia de un buget de 30.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult decât în ediţiile anterioare, suma în plus fiind destinată pentru finanţarea stocării energiei produse de panourile fotovoltaice. Cofinanţarea din partea beneficiarilor este menţinută la 10% din proiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.