Guvernul a adoptat, joi, ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul sănătăţii. Actul normativ reglementează o serie de măsuri cu impact pentru organizarea sistemului de sănătate. Astfel, sunt prevăzute drepturi şi condiţii actualizate, conform legislaţiei în vigoare, pentru fizioterapeuţi. Acestea pot avea un impact asupra grupurilor vulnerabile, deoarece serviciile de fizioterapie sunt esenţiale pentru recuperarea şi întreţinerea sănătăţii acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, ordonanţa de guvern cuprinde norme pentru prevenirea atacurilor cibernetice asupra unităţilor sanitare şi crearea unui registru unic al tuturor unităţilor sanitare, mai arată comunicatul de presă al Executivului.

Actul normativ mai stabileşte măsuri care vizează  creşterea accesului pacienţilor la tratamente esenţiale prin achiziţionarea medicamentelor imunologice din bugetul alocat programelor naţionale de sănătate şi includerea medicamentelor contraceptive în lista medicamentelor cu sau fără contribuţie personală.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Este prevăzută şi obligaţia farmaciilor de a raporta  datele legate de prescrierea şi eliberarea antibioticelor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.