Evenimentul “Tradiţii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor” din Parcul Tineretului din Bucureşti, oprit temporar de ANPC/ Lipseau documentele de funcţionare şi sursa de apă potabilă şi nu erau respectate condiţiile de păstrare - FOTO, VIDEO
Evenimentul “Tradiţii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor” din Parcul Tineretului din Bucureşti, oprit temporar de ANPC/ Lipseau documentele de funcţionare şi sursa de apă potabilă şi nu erau respectate condiţiile de păstrare - FOTO, VIDEO
Evenimentul “Tradiţii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, organizat în Parcul Tineretului din Bucureşti, a fost oprit temporar de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), fiind găsite mai multe nereguli, printre care lipsa documentelor necesare funcţionării, faptul că nu exista o sursă de apă potabilă şi nu erau respectate condiţiile de păstrare stabilite de producător.
ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că în urma unei solicitări a Poliţiei Locale Sector 4, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a desfăşurat o acţiune de control la evenimentul “Tradiţii româneṣti legate de sărbătoarea Mucenicilor”, în Parcul Tineretului din Capitală, eveniment care urmărea prezentarea obiceiurilor din Muntenia, Dobrogea, Moldova şi Bucovina.
Pentru neregulile constatate, operatorul economic SC Autentic Tehnology @ Events SRL, organizatorul evenimentului, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind luată şi măsura opririi temporare a întregului eveniment.
De asemenea, comisarii ANPC au verificat şapte participanţi la eveniment (operatori economici), care au fost sancţionaţi pentru deficienţele înregistrate. Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare 200 de kilograme de produse alimentare şi a fost oprită temporar prestarea serviciilor pentru cei şapte operatori.
Printre neregulile găsite de comisarii ANPC au fost lipsa documentelor necesare funcţionării; nerespectarea condiţiilor de pāstrare stabilite de producător; lipsa verificării metrologice a cântarului utilizat; lipsa unei surse de apă potabilă; păstrarea preparatelor culinare pentru comercializare în recipiente depreciate, uzate, cu acumulări de rugină; lipsa registrului unic de control, folosirea unor spaţii frigorifice cu acumulări de impurităţi şi depuneri de rugină.
De asemenea, echipele de control au constatat comercializarea de produse fără elemente de identificare şi caracterizare, utilizarea unor ustensile depreciate, depozitarea materiilor prime şi ambalajelor direct pe paviment, expunerea preparatelor culinare la comercializare fără existenţa elementelor de protecţie şi siguranţă alimentară.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.