Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, miercuri, că a fost dat ordinul de începere privind proiectarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăştur, uhn proiect în valoare de peste 23 de milioane de lei, care presupune plantarea mai multor copaci şi plante perene, dar şi reorganizarea şi modernizarea aleilor. Amenajarea iluminatului public şi dotarea cu mobilier urban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”La începutul lunii noiembrie a fost semnat ordinul de începere pentru proiectarea Parcului Primăverii din cartierul Mănăştur. Proiectul vizează creşterea calităţii vieţii locuitorilor din zonă prin reamenajarea zonei verzi şi reorganizarea străzilor Ion Meşter, Emil Cioran şi Almaşului. Executantul este Asocierea S.C. Garden Center Grup S.R.L. (lider) şi S.C. Ro-verde Landscaping S.R.L”k, a transmis, miercuri, primarul munhicipiului Cluj-Napoca.  

Emil Boc a precizat că zona din cartierul Mănăştur în care se intervine are o suprafaţă de 34.183 mp, împărţită în suprafaţa verde - 18.660 mp, zona adiacentă parcului, între spaţiul verde şi clădirile de locuit - 8075 mp şi tronson strada Ion Meşter, tronson strada Emil Cioran - 7448 mp. 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

”În parc sunt prevăzuţi pentru plantare peste 370 arbori, 32 arbuşti, 7.000 exemplare plante perene palustre şi acvatice, 13.000 specii ornamentale perene pentru pajişti şi peste 25.000 plante perene de vegetaţie joasă şi tapisantă, iar străzile adiacente devin spaţii publice pentru utilizarea comună de către toate categoriile de utilizatori. Parcul Primăverii devine un spaţiu verde de calitate pentru locuitorii cartierului şi o legătură între punctele de interes din Mănăştur. Se păstrează funcţiunea de bază a parcului, aceea de grădină publică. Mobilierul urban se înlocuieşte cu unul modern, iluminatul public se modernizează cu tehnologie LED şi există prevăzute staţii de încărcare pentru autoturisme, biciclete şi trotinete electrice”, a mai transmis priamrul.  

Acesta a explicat că se are în vedere reorganizarea aleilor şi accesului în parc, stabilirea şi reorganizarea unor zone funcţionale precise - locuri de joacă, locuri pentru practicarea exerciţiilor fizice şi activităţi sportive, dotarea parcului cu mobilier urban modern şi amenajarea iluminatului public şi arhitectural cu tehnologie LED, dotarea spaţiului public cu staţii de încărcare pentru vehicule electrice (maşini, biciclete, trotinete).  

Valoarea proiectului este de 23.804.502,51 exclusiv TVA, din care 700.000 fără TVA servicii de proiectare şi 23.104.502,51 fără TVA valoarea aferentă execuţiei lucrărilor. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.