MInisterul Apărării NAţionale (MApN)anunţă că echipa condusă de colonel medic dr. Alexandru Keresztes şi-a încheiat, vineri, misiunea la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Focşani.
Potrivit MApN, militarii au desfăşurat, în perioada 13 aprilie - 7 mai, mai multe activităţi cu rol de coordonare, creştere graduală de operaţionalizare şi de consiliere privind organizarea şi desfăşurarea acordării de servicii medicale în conformitate cu evoluţia epidemiologică în infecţia cu SARS Cov 2, pe baza cerinţelor formulate de Ministerul Sănătăţii şi adresate Ministerului Apărării Naţionale.
”Dintre activităţile cele mai importante desfăşurate în această perioadă pot fi amintite identificarea şi limitarea vulnerabilităţilor care privesc accesul în obiectiv şi înfiinţarea unui punct unic de acces în obiectiv, crearea unor echipe de instruire privind folosirea corectă a echipamentului de protecţie, a personalului medico-sanitar, care vor disemina informaţiile recepţionate la nivelul secţiilor pentru instruirea ulterioară a personalului medico-sanitar şi auxiliar sanitar încadrat pe secţii şi compartimente medicale”, a transmis MApN.
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sursa citată a precizat că, în ceea ce priveşte acţiunile întreprinse în domeniul resurselor umane, al procedurilor, protocoalelor şi dispoziţiilor de la nivelul instituţiei sanitare, au fost dispuse măsuri pentru identificarea resursei umane afectate de infecţia SARS Cov 2 (internaţi, autoizolaţi), stabilirea necesarului de personal medical şi auxiliar, revizuirea Regulamentul Intern şi a Codului de etică şi deontologie profesională al spitalului de către membrii Consiliului etic, precum şi întocmirea unor noi proceduri operaţionale pentru organizarea activităţii specifice.
”Au fost, totodată, luate măsuri pentru înfiinţarea unui sector ATI dedicat Covid-19 cu 10 paturi avizat de către DSP Vrancea, identificarea unor spaţii pentru pacienţii asimptomatici Covid-19, unde să continue spitalizarea, până la negativare prin 2 teste consecutive, pentru degrevarea cu un număr egal de paturi din secţia de Boli Infecţioase, precum şi pentru monitorizarea permanentă a stocurilor de materiale, medicamente, biocide şi teste rapide detecţie de la nivelul secţiilor/compartimentelor spitalului pentru 30, 45, respectiv 90 zile”, a mai precizat MApN.
Toate planurile, procedurile şi măsurile luate la nivelul instituţiei permit funcţionarea spitalului, în condiţii optime, până la încheierea pandemiei.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.