Două pavilioane modulare pentru pacienţii cu Covid-19, realizate de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, au fost finalizate, acestea fiind destinate pacienţilor diagnosticaţi cu Covid-19. Investiţia depăşeşte 6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Consiliul Judeţean Sibiu a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că a fost finalizat cel mai important obiectiv de investiţii al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, anume “Amplasarea provizorie şi reversibilă construcţii modulare secţii spital”.

Lucrarea a constat în realizarea a două pavilioane modulare, amplasate în spatele Pavilionului Chirurgical,  cu o suprafaţă de circa 750 de metri pătraţi. 
În cadrul primului pavilion se regăsesc patru saloane a două paturi fiecare, dintre care două pentru bărbaţi şi două pentru femei, saloanele având un grup sanitar propriu, sală de tratament, cabinet medic şef, cabinet asistent şef, cameră asistente, cabinet pentru rezidenţi şi studenţi.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

Cel de-al doilea pavilion este format din cinci saloane a patru paturi fiecare, dotate cu grup sanitar propriu, un salon cu un pat pentru spitalizare de zi, cabinete pentru medici, cabinet pentru asistente, trei saloane totalizând cinci paturi pentru arşi, de asemenea cu grup sanitar propriu, sală de tratament şi mici intervenţii pentru pacienţii arşi, baie de arşi dotată cu cadă specială, registratură, magazie.

“Cele două module au fost concepute pentru a completa secţiile chirurgicale pentru îngrijirea şi tratamentul pacienţilor, dar în primă fază, în condiţiile actuale de pandemie, vor funcţiona pentru pacienţii COVID. În funcţie de evoluţia numărului de cazuri, se va reveni la funcţia planificată iniţial” declară managerul spitalului Liliana Coldea.

Dotările şi echipamentele au fost furnizate şi puse în funcţiune. Saloanele, birourile şi sălile de tratament au fost dotate cu mobilier şi echipamente medicale.

Paturile prevăzute pentru arşi sunt dotate cu rampe de oxigen şi aspiraţie. În celelalte saloane este prevăzută câte o rampă la fiecare două paturi.  De asemenea, construcţiile modulare sunt dotate cu centrală de ventilaţie şi tratare a aerului. Totodată, întreg compartimentul de arşi va avea atmosferă şi flux de aer controlat pentru prevenirea infecţiilor, se mai arată în comunicat.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 6.056.100 lei din care 5.899.116,53 lei este valoarea contractului pentru proiectare tehnică şi execuţie lucrări. Fondurile au fost asigurate de către Consiliul Judeţean Sibiu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.