Poliţiştii şi procurorii din Gorj au deschis dosar penal care vizează infracţiunea de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, după ce subiectele la Limba Română au apărut în spaţiul public în timpul examenului de bacalaureat. Poliţia Gorj informează că este vorba despre subiecte atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic ”Ion Mincu”, din Târgu Jiu. Un incident similar a avut loc, tot la un centru de examinare din Târgu Jiu, şi în timpul Evaluării Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La data de 1 iulie a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat cu privire la faptul că, în jurul orei 9.20, în timpul susţinerii examenului de Bacalaureat 2024, la disciplina limba şi literatura română, în mediul online au apărut imagini în care sunt prezentate subiectele examenului, atribuite centrului de examinare constituit în cadrul Colegiului Tehnologic Ion Mincu, din localitate”, informează, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj. 
În urma apariţiei subiectelor în spaţiul public a fost deschis dosar penal care vizează comiterea infracţiunii de divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice. Cercetările se derulează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Un incident similar s-a întâmplat tot la Târgu Jiu, săptămâna trecută, în timpul Evaluării Naţionale susţinute de elevii claselor a opta, când în spaţiul public, au apărut subiectele de la matematică, iar acestea ar fi fost transmise de la un Centru de Evaluare din municipiul Târgu Jiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.