Licitaţiile pentru contractarea lucrărilor de construire a Spitalului Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi ar putea fi iniţiate până la finalul acestui an, costul investiţiei fiind de aproximativ 500 de milioane de euro, afirmă Cristina Laura Gafton, director în cadrul Ministerului Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii au avut, vineri, o întâlnire la Primăria Iaşi la care au participat reprezentanţi ai municipalităţii, ai Consiliului Judeţean Iaşi, ai Prefecturii Iaşi, ai Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est şi mai multor instituţii locale.

De asemenea, la reuniune au mai fost prezenţi reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii şi ai asocierii care a câştigat licitaţia pentru proiectarea SRU Iaşi.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Tehnic, punctual, paşii sunt făcuţi pentru acest proiect. Avem întrebări pentru autorităţile locale şi pentru furnizorii de utilităţi. Durata proiectării va fi de 12 luni, dar, la propunerea Băncii Europene de Investiţii, se va încerca implementarea unei metode de accelerare, astfel încât la sfârşitul anului să lansăm licitaţiile pentru lucrările de construire", a declarat Cristina Laura Gafton, directorul Direcţiei Monitorizare Implementare Spitale Regionale din cadrul Ministerului Sănătăţii.

La rândul său, edilul Mihai Chirica a spus că proiectului Spitalului Regional de la Iaşi "trebuie să meargă doar înainte şi repede".

"Nu voi accepta niciun fel de întârziere a sa. Nu are nicio limită de costuri în ceea ce priveşte sprijinirea acestui proiect. Fac un apel şi la autorităţile administrative şi la factorii politici din acest oraş pentru a face tot ceea ce este posibil pentru a-l finaliza", a declarat primarul Mihai Chirica.

Spitalul Regional de Urgenţă Iaşi va avea 850 de paturi, investiţia fiind estimată la 500 de milioane de euro,.

Noua unitate medicală va avea şapte etaje şi va oferi atât servicii spitaliceşti, cât şi asistenţă medicală ambulatorie, estimându-se a fi operaţională în 2027.

Spitalul va fi organizat pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite, şi va avea paturi de spitalizare continuă, de urgenţă şi de zi, precum şi cabinete ambulatorii, săli de operaţie, urmând să ofere servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.