Deputatul REPER Oana Cambera declară, sâmbătă, după afirmaţia făcută de primarul USR Elena Lasconi, că a votat la referendumul pentru familie, că ”un partid ce se declară reformator şi modern numeşte pe primul loc pentru alegerile europarlamentare o persoană care a votat DA la acel referendum”, ea precizând că nu neagă calităţile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilităţi de administraţie publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Ea mai spune că partidul care a pus-o pe Elena Lasconi cap de listă la europarlamentare face parte din familia europeană ce a semnat o declaraţie de susţinere fermă a comunităţii LGBTQ+.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Deputatul PERER Oana Cambera afirmă că ”în 2018 România a fost divizată, cu discursuri ce sădeau ură şi frici, prin stigmatizarea comunităţii LGBTQ+, într-un referendum pentru familie, care voia să stabilească prin Constituţie pe cine poţi iubi, o tentativă a statului de a intra cu picioarele în alegerile sexuale personale, totul într-un interes electoral”.

”5 ani mai târziu, un partid ce se declară reformator şi modern, numeşte pe primul loc pentru alegerile europarlamentare o persoană care a votat DA la acel referendum. Nu neg calităţile pe care persoana în cauză le poate avea sau abilităţi de administraţie publică, dar acestea nu pot scuza propagarea unui discurs de discriminare împotriva unei categorii de oameni, pe bază de criterii sexuale. Pentru că nerecunoaşterea drepturilor acestor persoane este o discriminare şi nu are nimic de a face cu alegerile şi viaţa ta privată!”, spune Cambera.

Deputatul mai precizează că ”cu atât mai puţin nu există scuză când discutăm despre o candidatură la nivel european iar partidul care a numit persoana în fruntea listei face parte din familia europeană ce a semnat o declaraţie de susţinere fermă a comunităţii LGBTQ+”.

”În anii care s-au scurs după 2018, comunitatea LGBTQ+ a obţinut mai multe hotărâri la CJUE şi CEDO şi totuşi România este printre ţările care nu oferă niciun fel de recunoaştere pentru cuplurile formate din persoane de acelaşi sex. Mai mult, dezinformările care vizează comunitatea LGBTQ+ sunt printre cele mai răspândite şi mai consistente din Uniunea Europeană, conform unui raport EDMO (European Digital Media Observatory). M-am poziţionat împotriva acelui referendum pentru că îmi doresc o Românie deschisă, incluzivă, în care toţi să putem trăi liber, fără a ne judeca pe baza opţiunilor religioase, sexuale sau provenienţe etnice. Avem suficient un partid extremist pe piaţă care ne poate îndepărta de tot ce înseamnă Europa!”, mai spune Oana Cambera.

Ea anunţă că în 9 noiembrie va participa la gala comunităţii LGBTQ+ şi va continua să le susţină demersurile pentru parteneriatul civil.

Elena Lasconi, cap de listă USR la alegerile europarlamentare, dezvăluie că a votat ”DA” la referendumul pentru familia tradiţională din 2018. „Eu sun creştină, sunt ortodoxă şi consider că familia este formată dintr-o femeie şi un bărbat”, a spus Lasconi la Prima TV.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.