Ministerul Apărării anunţă, luni, că o delegaţie a Comitetului NATO pentru Politica de Apărare şi Planificare este în România şi va vizita mai multe structuri multinaţionale din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În perioada 27-30 octombrie 2024, România găzduieşte vizita unei delegaţii a Comitetului NATO pentru Politica de Apărare şi Planificare (DPPC), condusă de Angus Lapsley, asistentul secretarului general NATO pentru politica de apărare şi planificare. Această vizită oferă o oportunitate de aprofundare a relaţiilor de colaborare şi evaluare a contribuţiei României la consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare”, a transmis, luni, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a explicat că, în prima zi a vizitei, delegaţia NATO a fost primită la sediul Ministerului Apărării Naţionale de către Simona Cojocaru, secretar de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale.

 

Instituţia anunţă că, în cadrul întâlnirii, a fost subliniată importanţa consolidării solidarităţii aliate în actualul context de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre, şi evidenţiate priorităţile României în cadrul NATO.

”Solidaritatea aliată este exersată în teren, iar unitatea între aliaţi reprezintă cea mai bună strategie pentru a răspunde la provocările actuale la adresa securităţii în aria euro-atlantică”, a declarat secretarul de stat Simona Cojocaru.

Ministerul Apărării precizează că agenda vizitei delegaţiei NATO include deplasări la structuri multinaţionale de importanţă strategică pentru postura de apărare şi descurajare a Alianţei pe flancul estic.

Astfel, membrii DPPC şi reprezentanţii Secretariatului Internaţional al NATO vor vizita Comandamentul Corpului Multinaţional de Sud-Est din Sibiu, Grupul de Luptă condus de Franţa la Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, precum şi Centrul European de Instruire F-16, de la Baza Aeriană 86 din Feteşti.

”Această vizită subliniază angajamentul României faţă de NATO şi reflectă contribuţiile semnificative aduse de ţara noastră la întărirea securităţii comune”, a mai transmis Ministerul Apărării.


 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.