Copilul scos din puţ este un caz extrem de grav, fără precedent, cu risc de infecţie pulmonară, care ar putea cauza decesul, cu afectarea gravă a pielii din cauza frigului şi a umezelii, pentru că a stat mai bine de 10 ore cu jumătate de corp în apă, a declarat joi, pentru News.ro, managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu” din Capitală, Dan Enescu, precizând că numai Dumnezeu l-a ţinut în viaţă şi că şi-ar dori şi el să spună că este copil salvat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

"Este un caz foarte delicat. Numai Dumnezeu ştie cum a stat el acolo. Vă daţi seama, aproape 11 ore într-un puţ îngust, în frig, cu jumătate din corp în apă, înghiţind apă despre care nu ştim nimic, mă refer la calitatea acesteia. Mi-aş dori şi eu, din toată inima, să spun copil salvat, aşa cum am spus de zeci de mii de ori în cazul copiilor cu arsuri grave, cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă, poate nici chiar ştiinţa. Noi, doctorii, facem tot ceea ce este necesar într-un caz fără precedent", a spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adăugat că, de multe ori, organismul copiilor a reacţionat peste aşteptări în situaţii grave precum arsurile, dar la copilul scos din puţ, peste suferinţa pulmonară gravă, cu risc de infecţie masivă, care ar putea cauza decesul, pielea sensibilă a micuţului a fost afectată grav de frig şi umezeală.

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum

"În acest moment, aşa cum am mai spus, cel mai mare risc, adică cel care ar putea provoca decesul, ar fi o infecţie pulmonară masivă. Dar sigur că pot fi şi alte suferinţe, inclusiv ale pielii, după ce copilul a stat 11 ore în frig şi umezeală. Faceţi, vă rog, un test şi vedeţi dacă puteţi sta în frig, în întuneric, într-un spaţiu îngust atâtea ore. Mie, ca adult, îmi este greu să mă văd rezistând. Dar, în viaţa mea, am văzut multe minuni", a mai spus profesorul Dan Enescu.

Medicul a adăugat că speră ca acest copil să aibă resurse şi de acum încolo să reziste, pentru ca, sub tratament antibiotic, starea lui să se amelioreze.

"Medical, se face absolut totul şi cu multă speranţă, mai ales că în spital au fost salvaţi copii cărora nimeni nu le mai dădea nicio şansă”, a spus Enescu.

Copilul de un an şi opt luni scos din puţ este ţinut pe aparate pentru ca plămânul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament antibiotic, despre o eventuală ameliorare putându-se vorbi după o săptămână de tratament, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu”, Raluca Alexandru.

Medicul a spus că în următoarele zile va veni şi un neurolog să îl vadă pe copil, dar pentru o evaluare neorologică corectă, acesta trebuie să fie treaz, să respire fără ajutorul aparatelor.

Copilul a căzut, marţi, în puţul din curtea casei din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman şi a rămas blocat la aproximativ 16 metri adâncime, fiind scos după zece ore, de către echipele de intervenţie. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.