Profesorul Cristian Pîrvulescu, decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) afirmă că zvonuri privind practicile de care sociologul Alfred Bulai a fost acuzat public existau încă din anii 1990, când acesta era cadru didactic al Universităţii Bucureşti. Pîrvulescu adaugă că, în toată această perioadă, nu au existat fapte pe baza cărora să fie sesizată Comisia de Disciplină ori Parchetul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Zvonurile au existat şi au circulat permanent. Ele au existat încă din perioada în care domnul Bulai era la Universitatea Bucureşti. S-a mutat la SNSPA în 1998. Dar de la zvonuri şi mitologie la fapte concrete pe baza cărora poate fi sesizată o Comisie de Etică, sau poate fi sesizat Parchetul, în cazul în care este vorba de situaţii grele, e diferenţă foarte mare”, a afirmat Cristian Pârvulescu, marţi seară, la TVR Info. 
 
Evenimente

24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Profesorul a adăugat că a fost ”foarte trist” să afle ce s-a întâmplat şi a empatizat cu tinerele aflate în situaţiile relatate în investigaţia jurnalistică vizându-l pe Alfred Bulai, situaţii pe care Pârvulescu le cataloghează drept ”foarte grave”.
 
”Mi-am cerut scuze şi în numele meu şi colegii mei din facultate şi-au cerut scuze pentru o asemenea situaţie. Este, într-adevăr, greu de suportat ceea ce s-a întâmplat, dar trebuie să spunem că şi acţiunea SNSPA a fost una foarte rapidă. Nu veţi mai găsi în România situaţii în care în opt zile unui profesor care este acuzat în mod atât de evident de hărţuire sexuală i se desface contractul de muncă. Vorbim de cazul Bulai”, a subliniat Cristian Pîrvulescu. 
 
El a afirmat că speră ca, în urma anchetei declanşate de organele de cercetare penală, toată societatea să se schimbe.
 
”Parchetul va continua această investigaţie şi sperăm ca după ea nu doar SNSPA, nu doar lumea universitară românească, ci întreaga societate românească să profite astfel încât tinerele să fie mai bine protejate pentru că inclusiv strategiile de manipulare despre care mi-a vorbit procurorul sunt incredibile şi trimit la alte perioade in istoria României”, a mai afirmat profesorul.
 
Percheziţii au avut loc, marţi, în mai multe locaţii aparţinând SNSPA în dosarul deschis după acuzaţiile lansate de mai multe studente la adresa sociologului Alfred Bulai, fost profesor la SNSPA.
 
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi administrative (SNSPA) Cristian Pîrvulescu, a fost audiat, marţi, în dosarul de folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual. Acesta are calitate de martor.
 
Sociologul Alfred Bulai, profesor şi cunoscut analist politic la TV, în vârstă de 61 de ani, le cere studentelor să se dezbrace în faţa lui, în practică, în camera unde este cazat şi unde le cheamă să le ofere feedback academic, a scris site-ul de investigaţii snoop.ro, după ce a discutat cu 18 victime şi martori din perioada 1995-2024 despre comportamentul profesorului de-a lungul carierei sale de aproape trei decenii, dintre care mai mult de 20 de ani în SNSPA.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.