Preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor, Petre Stancu, a transmis vineri condoleanţe familiei poliţistului care a fost înjunghiat mortal în Gara Burdujeni din Suceava, de un tânăr cu care nu avusese niciun fel de conflict, şi a declarat că aceasta va beneficia de „toată solidaritatea” şi de „tot ce înseamnă prevederi legale”. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Afacerilor Interne, poliţistul va fi avansat post mortem în gradul de subinspector de poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Îmi exprim regretul pentru ce s-a întâmplat cu colegul nostru. (...) Familia acestuia va beneficia de toată solidaritatea noastră, toţi colegii de breaslă şi-au exprimat dorinţa de a ajuta familia, va beneficia şi de tot ceea ce înseamnă prevederi legale”, a declarat Petre Stancu, precizând că poliţistul avea asigurare de viaţă din partea Corpului Naţional al Poliţiştilor, al cărui membru era.

„Este trist că se ajunge în astfel de situaţii. Corpul Naţional al Poliţiştilor va fi aproape de familia îndoliată atât pe parcursul activităţilor care vor urma, dar şi după”, a subliniat el.

Evenimente

27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Petre Stancu a mai spus că nu înţelege gestul agresorului de a-l ucide pe poliţist, care, deşi a încercat să se întoarcă pentru a folosi spray-ul lacrimogen împotriva acestuia, nu a reuşit din cauza altor „zeci de lovituri de cuţit”.

„Este de neînţeles de unde această cruzime. Au intervenit oameni prezenţi pe peronul gării, a intervenit colegul aflat în apropiere care a reuşit imobilizarea agresorului şi a fost chemat un echipaj SMURD. Medicii au făcut ce au putut, dar nu au reuşit să-l salveze”, a adăugat preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne spun că poliţistul înjunghiat joi seară în gara din Suceava va fi avansat post mortem în gradul de subinspector de poliţie.

Agresorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut, în noaptea de joi spre vineri, sub acuzaţia de omor. Bărbatul şi-a recunoscut fapta în faţa anchetatorilor, refuzând să o justifice în vreun fel, în condiţiile în care a afirmat că nu îl cunoaştea pe poliţist. O ipoteză a anchetatorilor este că tânărul ar avea o aversiune faţă de poliţişti, în general, după ce a stat în arestul Poliţiei din Spania în urmă cu câţiva ani.

"Autorul crimei şi-a recunoscut fapta, însă nu şi-a motivat gestul. Este posibil ca el să aibă o aversiune faţă de poliţişti, după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost reţinut în Spania şi a stat în arest", a declarat, vineri, pentru News.ro purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.

La o examinare sumară a cadavrului poliţistului, anchetatorii au constatat că acesta are peste 20 de lovituri pe corp, însă lovitura fatală se pare că a fost în zona gâtului, fiindu-i perforată carotida, a precizat sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, tânărul Ioan Besa, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, judeţul Suceava, a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, fiind dus în arestul Poliţiei judeţene Suceava. El urmează să fie prezentat apoi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţistul ucis joi noapte în Gara Burdujeni, din Suceava, avea 38 de ani şi era tatăl a doi copii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, incidentul a avut loc în jurul orei 21.00, când poliţistul, care lucra la Poliţia Transporturi Feroviare, patrula pe peronul Gării Burdujeni.

"La un moment dat, un tânăr a venit prin spatele poliţistului şi, fără a spune ceva sau a face vreun alt gest, l-a înjunghiat în gât. Poliţistul a căzut, iar tânărul, în vârstă de 24 de ani, a continuat să îl lovească cu cuţitul în zona toracelui", a spus Epureanu, precizând că între poliţist şi tânăr nu existase niciun conflict anterior.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.