Cele 16 containere pline cu deşeuri care au ajuns în Portul Constanţa Sud Agigea, cu o navă sub pavilion Olnda au fost returnate expeditorului a anunţat, marţi, Garda de Coastă. De asemenea, autorităţile au făcut percheziţii în Bucureti şi judeţul Ilfov, la cele trei puncte de lucru ale societăţii comerciale în cauză, fiind astfel sistate operaţiunile de comercializare a produselor second-hand.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”În continuarea cercetărilor efectuate în cazul celor 16 containere descoperite în Portul Constanţa Sud Agigea, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în data de 24.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în colaborare cu lucrători din cadrul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti şi Garda Naţională de Mediu, au efectuat controale în cele trei puncte de lucru de pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Ilfov ale societăţii comerciale în cauză, fiind astfel sistate operaţiunile de comercializare a produselor second-hand”, a transmis, marţi, Garda de Coastă.

Sursa citată a precizat că activităţile de control derulate de autorităţile implicate sunt în curs de desfăşurare.

”Totodată, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost finalizată activitatea de încărcare, pe nava sub pavilion Olanda, a containerelor cu deşeuri, în vederea returnării acestora către expeditor. Acestea au părăsit teritoriul României în cursul zilei de 21 februarie”, a mai precizat sursa citată.

În 20 februarie, autorităţile au verificat 16 containere descărcate de pe o navă, pavilion Olanda, sosită din direcţia Marea Britanie, în Portul Constanţa Sud Agigea.

Astfel, s-a constatat că, deşi în documentele prezentate la autoritatea vamală figurează ca fiind obiecte de uz casnic second-hand, acestea erau deşeuri inutilizabile.

În cauză, sunt cercetaţi doi cetăţeni români, în vârstă de 36, respectiv 33 de ani şi un cetăţean britanic, în vârstă de 34 de ani, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exportul sau importul de deşeuri cu încălcarea dispoziţiilor legale în domeniu şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.