Peste 4.000 de persoane vor fi imunizate în prima fază de vaccinare împotriva Sars-Cov-2 în judeţul Constanţa, fiind stabilite şase centre de vaccinare pentru personalul medical şi existând posibilitatea deschiderii altor două centre.
Prefectura Constanţa a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că luni a început faza 1 a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, în care au fost incluse persoane din corpul medical.
Evenimente
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
20 noiembrie - Eveniment News.ro - Orașul meu - Acasă și la birou
28 noiembrie - Profit Financial.Forum
În judeţ au fost stabilite şase centre de vaccinare pentru personalul medical: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei”, Spitalul Municipal Mangalia, Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia, Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord, Spitalul Municipal Medgidia şi Spitalul Militar de Urgenţă "Al. Gafencu” SMMIT.
Prefectura a menţionat că, în funcţie de necesităţi, autorităţile au în vedere deschiderea altor două centre de vaccinare, respectiv la Spitalul Orăşenesc Cernavodă şi Spitalul Orăşenesc Hârşova.
Peste 4.000 de oameni din domeniile sănătăţii şi social – sistem public şi privat, urmează să fie imunizaţi, a menţionat sursa citată, care a precizat că dozele folosite în faza 1 fac parte din tranşa de vaccinuri sosită în ţară în 29 decembrie.
"Fiind centru regional de depozitare (în schema naţională sunt şase astfel de centre), judeţului Constanţa i-a fost alocat un total de 8.775 de doze, care au fost împărţite inclusiv în Tulcea, Brăila, Galaţi, Buzău şi Vrancea. Transportul flacoanelor a început în cursul nopţii trecute şi a fost făcut în condiţii optime de siguranţă, la temperaturile recomandate, fiind folosite vehicule şi lăzi frigorifice speciale”, a anunţat Prefectura Constanţa.
Luni au fost distribuite 975 de doze, după cum urmează: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” – 200 (3 echipe de vaccinare); Spitalul Municipal Mangalia – 150 (2 echipe de vaccinare); Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia – 100 (2 echipe de vaccinare); Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord – 245 (3 echipe de vaccinare); Spitalul Municipal Medgidia – 80 (o echipă de vaccinare); Spitalul Militar de Urgenţă „Al. Gafencu” SMMIT – 200 (2 echipe de vaccinare).
Prefectura a menţionat că, pentru următoarele etape, în judeţul Constanţa a fost stabilit un număr de 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Constanţa.
"Trebuie menţionat că cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane (un medic, doi asistenţi şi un registrator). În municipiul Constanţa, aproximativ 64.000 de oameni au vârsta de peste 65 de ani”, a mai transmis Prefectura Constanţa.
Astfel de centre vor funcţiona în mai multe localităţi din judeţul Constanţa: Medgidia, Mangalia, Năvodari, Cernavodă, Ovidiu, Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Cogealac, Negru Vodă, Cobadin, Techirghiol şi Băneasa.
Faza 1 a campaniei de vaccinare a fost precedată de Faza 0, desfăşurată la finalul anului trecut, pe parcursul căreia au primit prima doză de vaccin cei din personalul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, în număr total de 260 de beneficiari.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.