Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a anunţat că oferă şedinţe de consiliere psihopedagociă copiilor şi părinţilor care au avut de suferit în urma incendiului de săptămână trecută de la blocul din municipiu. O fetiţă care locuia acolo a povestit la grădiniţă că “blocul meu a murit”.
”Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, prin intermediul Centrului Judeţean de Asistenţă Psihopedagogică din cadrul CJRAE Constanţa, oferă în această perioadă şedinţe de consiliere psihopedagogică copiilor şi părinţilor care au avut de suferit în urma incendiului izbucnit în str. Sg. Nicolae Grindeanu, în noaptea de 15 spre 16 decembrie 2021. Programările se pot face la sediul CJRAE, Bulevardul Mamaia nr. 197, tel. 0341 451 782”, a anunţat, miercuri, inspectorul şcolar general, Sorin Mihai.
Evenimente
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Pe grupul de suport pentru oamenii afectaţi de incendiul respectiv, creat pe Facebook, a apărut, miercuri, o postare despre traumele trăite de copiii respectivi.
“Această postare este despre copii şi faţa neştiută a dezastrului prin care trec familiile greu încercate. Adevărul din viaţa copiilor treziţi în miez de noapte şi scoşi pe braţe din pătuţurile calde, ce au văzut şi simţit groaza focului cu inimioarele lor inocente şi nedeprinse a trăi emoţii de groază şi panică.
I., o fetiţă de grădiniţă, a spus unei colege: "Blocul meu a murit!" L., un prichindel vesel, îi este frică să doarmă. Adoarme doar la orele dimineţii, după mult plâns şi disperare. Apelaţi cu încredere la specialişti, nu luptaţi singuri”, se arată în postarea respectivă.
Pompieri din judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi au intervenit, săptămâna trecută, pentru stingerea incendiului de proporţii care a izbucnit în parcarea subterană a blocului.
Incendiul a afectat 150 de apartamente. Dintre acestea, 35 au fost afectate de flăcări prin balcoane şi geamuri, deoarece unele aveau balcon deschis cu livingul şi erau pe latura pe care s-a propagat incendiul.
De asemenea, 37 de autoturisme au fost distruse. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată.
În urma cercetărilor desfăşurate, poliţiştii au identificat doi băieţi, unul de 13 ani şi altul de 15 ani, suspectaţi că ar avea legătură cu incendierea, ulterior cel de 15 ani a fost reţinut pentru comiterea infracţiunilor de distrugere prin incendiere şi vătămare corporală din culpă.
El a povestit anchetatorilor că ar fi dat foc unor recipiente pe care le-ar fi găsit în parcarea subterană a blocului, fără a şti ce substanţă se afla în acestea. Ulterior, focul a ajuns la maşinile parcate, s-a extins la toate autoturismele din zonă şi la bloc.
Adolescentul de 15 ani a fost prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă, dar instanţa a respins solicitarea şi a hotărât arestarea sa la domiciliu.
Procurorii au contestat decizia la Tribunalul Constanţa, care a decis arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.
Urmărește-ne și pe Google News
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.