Oficialii Consiliului Judeţean Prahova anunţă că sesizează Poliţia după pe WhatsApp a circulat, în cursul zilei de joi, un document care poartă semnăturile preşedintelui şi secretarului general ai CJ Prahova, precum şi antetul instituţiei. Documentul falsificat era o dispoziţie prin care cei doi şefi din cadrul Consiliului Judeţean Prahova ar fi anunţat că joi seară se reia furnizarea apei calde în municipiul Ploieşti, serviciu sistat în urmă cu peste o lună.
”În urma apariţiei în spaţiul public a unui înscris care conţine, în antet, stema judeţului Prahova, precum şi semnături atribuite preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ), Iulian Dumitrescu, şi secretarului general al judeţului Prahova, Hermina Adi Bîgiu, precizăm că este un FALS. Pentru prejudiciul de imagine adus instituţiei publice, cât şi pentru dezinformarea creată în spaţiul public, cele două documente vor fi înainte Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova pentru confruntarea şi demararea procedurilor legale”, anunţă, joi, CJ Prahova.
Documentul falsificat este o dispoziţie a conducerii CJ Prahova şi se numeşte ”DISPOZIŢIE pentru modificarea Dispoziţiei nr. 387 din 25 august 2022 a preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, privind convocarea Consiliului Judeţean Prahova în şedinţă ordinară”.
Documentul original a fost publicat pe site-ul CJ Prahova miercuri, 31 august, şi modifica o oră la care era programată o şedinţă a Consiliului Judeţean.
În documentul falsificat scrie: ”Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova emite prezenta dispoziţie: începând cu data de 01.09.2022 orele 20:00 se reia furnizarea de agent termic în oraş. În acest sens rugăm asociaţiile de locatari să anunţe consumatorii”.
Impactul punerii în circulaţie în spaţiul public a unui astfel de document este unul important, având în vedere că în municipiul Ploieşti furnizarea apei calde a fost sistată la 1 august. Iniţial, s-a anunţat că sistarea serviciului se face pentru luna august, perioadă în care erau programate revizii.
Consiliul Judeţean Prahova şi A.D.I Termo Prahova au reziliat însă contractul cu firma care concesionase serviciul de producţie şi furnizare de agent termic, cerând reluarea furnizării apei calde. În replică, respectiva societate a anunţat că nu poate face acest lucru pentru că nu îşi asumă riscurile de a pune în funcţiune echipamentele vechi pe care le-a preluat în mai acest an, la semnarea contractului cu autorităţile prahovene. Prin urmare, deşi cele 30 de zile în care trebuiau făcute reparaţii s-au scurs, lucrările nu au fost realizate, ca urmare a dispoziţiei de sistare a acestora dată de autorităţile judeţene, care sunt proprietare asupra echipamentelor de producţie a agentului termic.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.