Consiliul Consultativ al Cultelor din România transmite că susţine referendumul pentru definirea căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie şi aduce ca argumente tradiţia iudaică şi scrierile islamului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

După întrunirea din 2 octombrie, în şedinţă anuală de lucru de la Palatul Patriarhiei - prezidată de preasfinţitul Mihai Frăţilă, episcop al Episcopiei Greco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de Bucureşti, delegat al preafericitului Lucian Mureşan, arhiepiscopul major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică (potrivit statutului care prevede preşedinţia prin rotaţie) - Consiliul Consultativ al Cultelor din România „salută cu speranţă decizia de organizare, în zilele de 6 - 7 octombrie 2018, a referendumului pentru clarificarea textului Constituţiei României, în sensul de înlocuire a formulării privind căsătoria ca  «uniune între soţi», cu formularea «uniune între un bărbat şi o femeie»”.

Iniţiativa demarată în 2015 de Coaliţia pentru Familie, din care fac parte şi unele organizaţii şi asociaţii ale cultelor religioase din România, avea ca scop să înlăture orice echivoc cu privire la termenul „soţi”, precizând că numai uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie se poate numi căsătorie, a transmis Patriarhia Română într-un comunicat. „Mai precis, termenul de căsătorie neputând fi utilizat decât pentru a defini realitatea uniunii stabile între un bărbat şi o femeie”.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„În tradiţia iudaică, încă din Tora, este înscris faptul că familia trebuie să fie uniune între un bărbat şi o femeie, iar cel care nu îndeplineşte această poruncă încalcă credinţa în Dumnezeul Unic. Potrivit învăţăturii creştine, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat şi o femeie a fost binecuvântată şi cinstită de Mântuitorul Iisus Hristos prin prezenţa Sa, a mamei Sale şi a ucenicilor Săi, la Nunta din Cana Galileii, unde a săvârşit minunea transformării apei în vin (cf. Ioan 2, 1-11), arătând astfel valoarea sfântă a familiei conjugale. În scrierile islamului (Coran şi Sunnah), familia este definită ca uniunea între un bărbat şi o femeie, iar drepturile şi responsabilităţile fiecărui membru al familiei sunt indicate detaliat şi ocrotite”.

În acest sens, Consiliul Consultativ al Cultelor din România îşi reafirmă susţinerea pentru definirea „mai precisă” în textul Constituţiei a căsătoriei ca uniune între un bărbat şi o femeie, aşa cum a decis deja în şedinţa sa de lucru din 20 iunie 2013. „Familia naturală şi tradiţională se întemeiază, aşadar, pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pentru a cultiva iubirea reciprocă şi a da naştere la copii. Doar astfel înţeleasă, familia asigură perpetuarea societăţii umane”.

CCCR îndeamnă românii să participe la referendum - „un act profund democratic” -, pentru că „în statele democratice, fiecare cetăţean se implică activ în viaţa socială, mai ales când este chemat să se pronunţe prin vot asupra unui proiect de lege important”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.