Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” Iaşi a început să ia măsuri pentru creşterea numărului de zone tampon în care să fie primiţi pacienţi suspecţi de a fi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, dar şi pentru suplimentarea zonelor destinate pacienţilor cu patologia COVID. Măsurile sunt luate pe fondul creşterii „continue” a numărului de infecţii cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
„Din nefericire, numărul pacienţilor infectaţi COVID19 este în creştere continuă. Pentru a sprijini sistemul medical ieşean şi pentru a temporiza, fără a afecta actul medical, transformarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase" Sf. Parascheva", din nou, în spital care îngrijeşte doar pacienţi  COVID19, conducerea spitalului, împreună cu cadrele medicale depun eforturi deosebite, astfel încât, pacienţii din regiunea Moldovei să beneficieze de un act medical înalt calificat din punct de vedere al îngrijirii bolilor infecto-contagioase. Astfel, am început demersurile necesare demarării procedurii în care numărul de zone tampon şi zone destinate pacienţilor COVID19 să fie mărit”, a transmis duminică, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, medicul Florin Manuel Roşu.
Măsurile sunt dispuse pentru a veni în sprijinul cadrelor medicale din unităţile de primiri urgenţe din Iaşi, care se confruntă cu tot mai multe cazuri de pacienţi care prezintă simptome specifice infecţiei cu SARS-CoV-2. 
„Dorim, aşa cum am fost pe toată perioada pandemiei, un spital care pune pe primul plan pacienţii, dar şi un ajutor colegilor noştri care îşi desfăşoară activitatea în UPU-rile spitalelor din Iaşi şi care, în momentul de faţă se văd "asaltaţi" de pacienţi infectaţi sau suspecţi COVID19. Spitalul Clinic de Boli Infecţioase este singurul spital care îşi desfăşoară activitatea medicală îngrijind pacienţi COVID şi non-COVID în cadrul a două terapii intensive care necesită resurse umane şi materiale deosebite”, precizează managerul spitalului ieşean.
Doctorul Florin Manuel Roşu îndeamnă populaţia să se vaccineze anti-COVID, precizând că vaccinarea constituie şi un „sprijin acordat corpului medical în lupta împotriva pandemiei”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.