Primarul general, Gabriela Firea, a anunţat, joi, într-un Comandament de urgenţă convocat după apariţia primului caz de coronavirus în România, că sunt 1.000 de persoane izolate la domiciliu şi toţi cei care s-au prezentat până acum la Institutul ”Matei Balş” sunt sănătoşi. Firea a precizat că este întrebată dacă nu se închid şcolile, dar consideră că nu sunt necesare măsuri anticipative. Primarul general a mai anunţat că Spitalul ”V Babeş” a alocat un corp de clădire special pentru persoanele infectate cu coronavirus, iar Spitalul Colentina va funcţiona ca spital suport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Gabriela Firea a convocat, joi, la Primăria Captalei, un Comandament de urenţă, după primul caz de coronavirus.

”Principala întrebare a bucureştenilor este dacă se impune închiderea unităţilor de învăţământ. Primesc multe mesaje şi e normal ca părinţii să-şi facă griji. Toate deciziile se iau la nivelul Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, iar noi respectăm regulile care ni se impun. Nu e cazul să luăm măsuri anticipative până nu ni se spune că suntem în situaţia în care să punem restricţii”, a declarat Gabriela Firea. 

Aceasta a precizat că 1.000 de persoane sunt izolate la domiciliu în Bucureşti, iar toate persoanele care s-au prezentat la Balş sunt sănătoase.

”Babeş a alocat deja un corp de clădire separat pentru cei infectaţi cu coronavirus. E un circuit separat încă de la poartă. Personalul are echipament de protecţie. Colentina va funcţiona ca spital suport. Va primi pacienţi care au nevoie de terapie intensivă care nu au coronavirus, dar au alte afecţiuni şi trebuie să elibereze corpul special de la Babeş”, a mai precizat primarul general.

La rândul său, managerul Sptalului Victor Babeş, Emilian-Ioan Imbri, a explicat că sunt disponibile 60 de paturi şi nu crede că va mai fi nevoie de suplimentare.

”Sunt 60 de paturi şi sper că nu va fi cazul să le folosim pe toate. În cazul în care, prin absurd, lucrurile se complică, vom mai elibera un pavilion. Nu e cazul să ocupăm toate spitalele din Bucureşti. Avem spitalul, avem planul, avem personalul pe care îl gestionăm, avem echipamente de protecţie necesare. Mai mult de o lună, spitalul nu rezistă cu stocul de echipamente. Am cerut mai multe de la Guvern, dar dacă aprovizionarea întârzie, vom solicita şi ajutorul primăriei”, a explicat managerul spitalului.

Acesta a explicat că, pentru 45 de zile, echipamentele de protecţie pentru personal şi pacienţi costă un milion de lei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.