Hidrologii au emis Cod portocaliu de inundaţii pentru unele râuri din judeţul Constanţa, respectiv Cod galben pentru râuri din judeţele Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (I.N.H.G.A), începând de marţi, de la ora 12:00, până la miezul nopţii, este în vigoare Codul Portocaliu pe râurile din judeţul Constanţa.

De asemenea, de marţi, de la ora 12:00, până miercuri, la ora 9:00, este valabil Codul Galben pentru râuri din bazinele hidrografice: Prut, Siret şi râurile din Dobrogea, în judeţele: Vaslui, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

Evenimente

7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum
15 octombrie - Eveniment Profit Health.forum
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania

”Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, existând probabilitatea depăşirii cotelor de apărare. Recomandăm în continuare populaţiei să respecte măsurile dispuse de către autorităţi şi să evite circulaţia în zonele aflate sub incidenţa codurilor hidrologice”, au transmis hidrologii.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.