Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand vrea declararea stării de alertă ca urmare a situaţiei sanitare generate de faptul că gunoiul nu mai este ridicat de firma de salubrizare Romprest, fiind pentru a doua oară când locuitorii sectorului se confruntă cu această situaţie. Prefectul Capitalei Alin Stoica a afirmat vineri, referitor la problema gunoiului menajer neridicat din Sectorul 1, că soluţia cea mai rapidă ar fi ca Romprest să îşi îndeplinească obligaţiile. El a adăugat că legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice. Acesta a mai spus Instituţia Prefectului este interesată dacă există sau nu o ameninţare la adresa sănătăţii populaţiei şi în funcţie de asta poate fi luată o decizie cu privire la solicitarea făcută de primarul Sectorului 1 Clotilde Armand care a cerut Consliului Local pentru Situaţii de Urgenţă să declare stare de alertă în sector. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, consideră că serviciul de salubrizare la Sectorul 1 trebuie prestat în continuare pentru ca gunoaiele să nu rămână pe stradă, menţionând că starea de alertă cerută de Clotilde Armand reprezintă o soluţie de moment şi că situaţia se poate rezolva printr-o atitudine responsabilă atât din partea companiei care prestează serviciul, cât şi din partea Primăriei Sectorului 1.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

 

CITEȘTE ȘI Alin Stoica, despre problema gunoiului din Sectorul 1: Cea mai rapidă soluţie e ca prestatorul să îşi îndeplinească obligaţiile / Legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice
CITEȘTE ȘI Alin Stoica, despre problema gunoiului din Sectorul 1: Cea mai rapidă soluţie e ca prestatorul să îşi îndeplinească obligaţiile / Legea prevede obligaţia administraţiei locale şi a prestatorului să asigure continuitatea serviciilor publice

UPDATE Alin Stoica a afirmat că urmează să facă o analiză a documentelor transmise de Primăria Sectorului 1 şi să aibă discuţii cu reprezentanţii DSP şi Gărzii de Mediu în vederea luării unei decizii şi anume dacă va fi convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum a solicitat Clotilde Armand. 

ŞTIREA INIŢIALĂ ”Am solicitat Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă să înainteze Prefecturii Municipiului Bucureşti o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situaţiei sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de şantajul şi suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate. În paralel, am purtat discuţii cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 şi am ajuns la un acord. Am aflat că staţiile de sortare şi-au redeschis porţile începând de astăzi dimineaţă pentru a primi gunoiul colectat de Romprest. Aceste staţii erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăţilor făcute de Primăria Sectorului 1”, anunţă Clotilde Armand, într-o postare pe Facebook.

Ea îi îndeamnă pe locuitorii sectorului să sune la Poliţia Locală Sector 1 şi să reclame neridicarea gunoiului.

”Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Ştiu că nu este cea mai confortabilă situaţie: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector şi văd cu ochii mei ce se întâmplă. Dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupţi şi mafia gunoaielor va lua curând sfârşit. Vă promit”, afirmă primarul.

La începutul acestei luni operatorul de salubritate Romprest a anunţat, din nou, că nu mai ridică gunoiul din Sectorul 1, conform primarului.

Romprest acuză că ”în mandatul actualului primar, aplicarea clauzelor contractului şi a prevederilor legale este discreţionară”.

”Refuzul nejustificat la plata facturilor pentru servicii confirmate, în perioada iulie-decembrie 2020, şi plata discreţionara a prestaţiilor, respectiv jumătate din prestaţia lunară a activităţilor de salubrizare stradală, în perioada ianuarie-martie 2021, au dus la acumularea unui debit restant de peste 120 milioane lei, din care 96 milioane datorie istorică aferentă prestaţiilor din anul 2020 şi 24 milioane aferente prestaţiilor din anul 2021. Facturi aferente unora dintre prestaţiile din anul 2020 înregistrează depăşiri ale termenelor de scadenţă de peste 200 de zile”, afirmă compania.

 

 

Evenimente

28 noiembrie - Profit Financial.Forum
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.