Platforma de ridesharing Clever a transmis, miercuri, referitor la protestul taximetriştilor, că, fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, va există un monopol al dispeceratelor, iar acţiunile Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) şi solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată ”frica de avans tehnologic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

COTAR organizează, miercuri, în Piaţa Victoriei, un protest împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”, în contextul în care a acuzat patformele de ridesharing precum Clever şi Uber că ar funcţiona ilegal.

Clever a anunţat că apreciază că actualul executiv face eforturi pentru a elimina pirateria şi transportul ilegal, iar Ordonanţa de urgenţă publicată marţi, în Monitorul Oficial nr. 289, este un exemplu în acest sens.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

”Vicepremierul Daniel Suciu şi Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-au transmis că doresc reglementarea aplicaţiilor pentru cele 2,5 milioane de români care le folosesc în fiecare zi. Obiectivul principal este acela de a crea o concurenţă loială pe piaţa din România. Fără o reglementare pentru aplicaţiile de transport, vom avea doar un monopol al dispeceratelor, o soluţie care s-a dovedit a fi ineficientă pentru milioanele de cetăţeni”, se arată în comunicat.

În plus, Clever atrage atenţia că toate acţiunile COTAR şi solicitarea de a elimina de pe piaţă aplicaţiile arată o teamă de avans tehnologic, de modernizare şi de concurenţă, din nevoia de a conserva ”un sistem monopolist care ignoră complet nevoile pasagerilor”.

În plus, reprezentanţii Clever consideră că aceste patronate nu se gândesc nici la binele pasagerilor, nici la cel al şoferilor de taxi, pentru că în acest moment ”mai mult de 70% dintre şoferii de taxi folosesc aplicaţiile pentru a prelua comenzi”.

Clever a subliniat că are un parteneriat pe termen lung cu taximetriştii.

”Obiectivul nostru este crearea unei concurenţe loiale pe piaţă între diferite forme de transport, totul în beneficiul acelora care au nevoie de soluţii şi alternative civilizate de transport. Liberalizarea licenţelor de taxi, încurajarea aplicaţiilor şi a serviciilor de transport alternativ reprezintă o garanţie pentru accesul la cele mai bune servicii”, se arată în comunicat.

Tot miercuri, Uber a anunţat, referitor la protestul taximetriştilor din Piaţa Victoriei, că vrea să colaboreze cu industria de taxi din România, aşa cum procedează şi în alte ţări, în contextul în care mulţi şoferi de taxi folosesc deja această aplicaţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.