Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Constanţa a hotărât să trimită în comuna Amzacea, afectată de inundaţiile de la sfârşitul săptămânii trecute, 30 de paturi, 20 de saltele şi şase construcţii uşoare, din elemente modulare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Prefectura Constanţa a anunţat că reprezentanţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă au aprobat mai multe măsuri de sprijin pentru locuitorii din Amzacea, afectaţi de inundaţii. 
 
Evenimente

11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa va distribui către Primăria Amzacea 30 de paturi şi 20 de saltele, pentru a ajuta populaţia afectată. Transportul acestor materiale va fi asigurat de ISU Dobrogea, iar responsabilitatea manipulării şi distribuirii lor către cetăţeni va reveni Primăriei Amzacea”, a decis Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.
 
De asemenea, CJSU a hotărât ca şase construcţii uşoare, din elemente modulare, să ajungă la Amzacea. 
 
”Prefectura judeţului Constanţa va solicita Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale (ANRSPS) şase construcţii uşoare, din elemente modulate, necesare pentru cazarea familiilor afectate din comuna Amzacea. Transportul acestor construcţii va fi asigurat de ANRSPS, până la locul de amplasament stabilit de Primăria Amzacea”, a stabilit CJSU Constanţa. 
 
Prefectura Constanţa a mai anunţat că primarul comunei Amzacea a fost împuternicit să coordoneze acţiunile necesare pentru recepţia şi amplasarea construcţiilor modulare, să desemneze responsabili pentru aceste activităţi şi să asigure integritatea şi utilizarea corespunzătoare a acestor resurse.
 
”În ceea ce priveşte pagubele produse, acestea vor putea fi determinate cu exactitate doar după ce comisiile de evaluare din fiecare localitate vor finaliza evaluarea afectării patrimoniului public şi a proprietăţilor cetăţenilor, urmând ca rapoartele să fie înaintate Guvernului României. Prin aceste măsuri, autorităţile se angajează să asigure siguranţa şi sprijinul necesar pentru locuitorii comunei Amzacea, grav afectaţi de fenomenele meteorologice extreme. Instituţia Prefectului Judeţul Constanţa şi toate instituţiile implicate vor continua să monitorizeze situaţia şi să ofere suport suplimentar, dacă va fi necesar”, a precizat sursa citată.
 
Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a afirmat că autorităţile locale vor continua să acorde ajutor persoanelor afectate de orice situaţie de urgenţă. 
 
”În limita competenţelor legale, vom continua să acţionăm pentru alertarea populaţiei şi pregătirea autorităţilor cu atribuţii pentru gestionarea potenţialelor probleme, repunerea situaţiilor în starea iniţială şi ajutorarea persoanelor afectate de orice situaţie de urgenţă care ar putea apărea pe raza judeţului Constanţa’’, a afirmat Coşa.
 
Mai multe locuinţe din Amzacea au fost inundate în urma ploii torenţiale care a căzut în localitate, la sfârşitul săptămânii trecute, când zona s-a aflat sub avertizare meteorologică de tip nowcasting Cod roşu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.