Consiliul Judeţean (CJ) Constanţa s-a constituit parte civilă cu aproape 2,5 milioane de lei într-un dosar DNA în care sunt anchetaţi o societate comericală şi administratorul acesteia pentru un proiect privind realizarea unor lucrări de consolidare la Muzeul de Istorie din Constanţa, procurorii anticorupţie stabilind că aceşti bani au fost obţinut cu ajutorul unor documente false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Consilierii judeţeni, reuniţi, marţi, într-o şedinţă ordinară, au aprobat constituirea CJ Constanţa ca parte civilă într-un proces penal.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, a declarat că, în 25 ianuarie, DNA Constanţa a transmis o adresă către CJ prin care anunţă că a fost deschis un dosar penal pe numele lui Constantin Dima, administrator al SC Mara Construct SRL, şi al societăţii acestuia, în legătură cu proiectul “HIPERB – Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

Evenimente

5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Administratorul Constantin Dima şi SC Mara Construct sunt suspectaţi de procurorii DNA că au folosit cu rea-credinţă la Consiliul Judeţean Constanţa documente false sau inexacte (facturi şi situaţii de lucrări) care cuprindeau date ce nu se potriveau cu realitatea, cu scopul de a obţine pe nedrept fondurile pentru realizarea lucrărilor. 

“Se reţine din adresa DNA faptul că suma de 2.444.481,44 de lei reprezintă plăţi efectuate de către Consiliul Judeţean Constanţa către SC Mara Construct SRL pe parcursul execuţiei contractului de lucrări, constatate de către specialistul din cadrul DNA ca fiind achitate neavând la bază operaţiuni comerciale reale ale executantului, situaţiile emise de către societatea Mara Construct SRL având un caracter fals, în sensul că administratorul acesteia a atestat în cuprinsul lor efectuarea unor lucrări cu valori net superioare celor reale, diferenţa fiind însuşită prin virarea acesteia către societăţi fantomă”, se arată în hotărârea CJC.

Contractul de finanţare pentru proiectul “HIPERB – Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa” a fost semnat în martie 2010, lucrările fiind încheiate în anul 2012.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.